رئیس اداره هواشناسی كشور:

نظم الگوهای بارشی در كشور به هم خورده است

نظم الگوهای بارشی در كشور به هم خورده است دیجیتالر: كرمان- رئیس اداره هواشناسی كشاورزی كشور اظهار داشت: تغییر اقلیمی و ناهنجاریهای اقلیمی باعث به هم خوردن نظم طبیعی در فرایند بارشهای كشورمان شده است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، مسعود حقیقت عصر سه شنبه در نشست خبری در سالن شورای دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان بیان كرد: این ناهنجاری و تغییر اقلیمی، بارشها را كاهش داده و باعث خشكسالی در اغلب نقاط كشور بخصوص در استان كرمان و شهرستان رفسنجان شده است.
وی با اشاره به اینكه امسال در رفسنجان توقع بارش باران را داشتیم كه الان نظم به هم خورده و به هم خوردن این نظم سبب شده به سمت خشكسالی و كویری شدن این منطقه پیش برویم بیان كرد: وقتی سطح خاك خشك شود منطقه كویری می گردد بنابراین كاهش باران، تبخیر زیاد آب و استفاده بی رویه از آبهای سفره های زیرزمینی حاكی از خشكسالی های سالهای اخیر و كویری شدن منطقه استان كرمان و رفسنجان است.
وی با اشاره به اینكه هرچه از سطح زمین فاصله بگیریم دما كاسته می شود و هرچه به سمت زمین پیش رویم دما افزایش خواهد یافت اضافه كرد: هوای سرد در ارتفاعات بالا و هوای گرم در پایین و روی زمین این امكان را دارد كه به محصولات كشاورزی صدمه وارد شود كه باید با دستگاهی هوای گرم و سرد مخلوط شوند تا هوای متعادل به رشد محصولات كمك نماید و از كاهش محصولات كشاورزی و خسارت به آنها جلوگیری شود.
حقیقت با اشاره به اینكه این تعادل با كمك دودزایی و مهپاشی و دیگر روشها قابل برقراری است تصریح كرد: نخستین بار در كشور سامانه خودكار تهك راه اندازی شده كه كشاورزان می توانند به صورت مجانی در این سامانه ثبت نام كنند.
وی ادامه داد: در كوتاهترین زمان اطلاعات بحرانهای بادی، سرمازدگی، گرمازدگی و... به همراه روشهای مقابله با این بحرانها به دست كاربران و كشاورزان می رسد.
وی اضافه كرد: مجوز تاسیس ایستگاه هواشناسی كشاورزی در جوادیه فلاح از توابع نوق رفسنجان هم صادر شده و بزودی در این مكان هم به علت كثرت باغات پسته راه اندازی خواهد شد.
حقیقت اظهار داشت: استان كرمان هزار اقلیم است و امكانات هواشناسی كم است و باید با بودجه های بیشتر به سمت گسترش شبكه هواشناسی در استان كرمان باشیم.
*** هفته آخر اسفند ماه امسال تا اواسط اردیبهشت سال آینده با موج های رطوبتی مواجهیم
سرپرست اداره كل هواشناسی استان كرمان هم در این نشست خبری از ورود سامانه بارشی و موجهای رطوبتی به استان كرمان طی هفته آخر اسفندماه جاری تا اواسط اردیبهشت سال 97 اطلاع داد.
امیر ذهبی اظهار نمود: بر مبنای سامانه های جوی این پیش بینی رطوبتی و بارشهای آخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار را داریم.
وی به سامانه تهك اشاره نمود و اضافه كرد: این سامانه از بهترین سامانه های پیشرو و منعطف و كاربردی در جهت ارائه خدمات به كشاورزان است كه از سال 93 به صورت دستی راه اندازی شده و امروز به صورت هوشمند است.
وی ادامه داد: در این سامانه كشاورز و پسته كار متوجه زمان بروز سرمازدگی و گرمازدگی محصولات كشاورزی می گردد و راهكارهای مقابله با این بحرانها را هم با استفاده از این سامانه می تواند دریافت كند.
ذهبی بیان كرد: در رفسنجان در سالهای 93 و 94 سرمازدگی های بهاره ای داشتیم كه در سال 95 كار عملیاتی و راه اندازی سامانه تهك برای مبارزه با این پدیده سرمازدگی شروع شد و به كشاورزان سفارش هایی عرضه شد و امسال هم به سایر نقاط پسته خیز استان كرمان همچون سیرجان، راور، زرند، انار، این سامانه گسترش یافت و هم به كشاورزان راهكارهای دودزایی، بهپاشی و مهپاشی جهت مبارزه با سرمازدگی سفارش شد كه بسیار مفید بود.
*** بیش از 52 میلیمتر بارندگی در رفسنجان داشتیم
كارشناس مركز پیش بینی هواشناسی كرمان هم در این نشست اظهار داشت: امسال بارش باران در شهرستان رفسنجان به میزان 52.6 میلیمتر بوده است.
مریم سلاجقه اضافه كرد: امسال تعداد روزهای ابری در رفسنجان 7 روز بود كه كم است و امیدواریم در هفته آخر این روزها بیشتر و با سامانه بارشی همراه باشد.
وی افزود: بارش باران امسال در رفسنجان در فروردین 28 میلیمتر، در اردیبهشت 20 میلیمتر، در آذرماه 0.4 میلیمتر و در دی ماه 4 میلیمتر بوده است و در مجموع 52.6 میلیمتر بارندگی در رفسنجان داشتیم.
سلاجقه عنوان كرد: پیش بینی می گردد بارندگی های اواخر اسفند ماه امسال تا اواسط اردیبهشت ماه سال آینده در رفسنجان بیشتر از حد سال گذشته باشد و احتمال سرمازدگی محصولات كشاورزی در این دوره وجود دارد.
وی با اشاره به وجود 13 ایستگاه باران سنجی در رفسنجان بیان كرد: در رفسنجان به صورت كلی بر مبنای شاخص خشكسالی 79 درصد متوسط خشكسالی را داریم.
رفسنجان با جمعیت 311 هزار نفر در 110 كیلومتری كرمان قرار دارد.
7433/ 5054


1396/12/16
18:23:41
5.0 / 5
4766
تگهای خبر: پست , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات