دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی:

كارگروه پیگیری محورهای مد نظر رهبری تشكیل می گردد

كارگروه پیگیری محورهای مد نظر رهبری تشكیل می گردد دیجیتالر: تهران- دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور با اشاره به دیدار اخیر اساتید دانشگاه ها با مقام معظم رهبری اظهار داشت: در این ستاد كارگروه هایی برای پیگیری محورهای مدنظر رهبری در حوزه علم و فناوری تشكیل خواهد شد.


به گزارش روز سه شنبه خبرنگار علمی ایرنا، دكتر منصور كبگانیان در انتها جلسه صدو ششم ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور در جمع خبرنگاران تصریح كرد: پیش دستور جلسه امروز ابتدا به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار روز یكشنبه (20 خرداد) با دانشگاهیان پرداختیم و قرار شد كارگروه هایی در حوزه های مختلف همچون آمایش آموزش عالی، ارتباطات صنعت با دانشگاه، افت علاقه برای ورود به رشته های ریاضی و دیگر موضوعات مدنظر ایشان تشكیل گردد.
وی پیش دستور دوم را گزارش علمی مركز همكاری های پیشرفت ریاست جمهوری اعلام نمود و اضافه كرد: این گزارش در ارتباط با سیاست های اشتغال دانش آموختگان چین بود. دولت چین برنامه هایی را برای اشتغال این دانش آموختگان اجرا كرده است كه نرخ بیكاری را بین آنها به چهار درصد رسانده است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر دستور جلسه اول، جلسه صدو ششم ستاد نقشه جامع علمی كشور را بررسی سند همكاری های علمی بین المللی اعلام نمود و افزود: این سند با مطالبه مقام معظم رهبری اواخر سال 95 در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شد.
وی توضیح داد: كشورهای اسلامی طی چند قرن علم و فناوری را به دنیا آموخته اند بدون تولید جو امنیتی و فشار اما اكنون به كشور ما به این علم و فناوری نیاز دارد با دانشمندان ما برخورد خوبی نمی گردد، بنابراین مقام معظم رهبری ابلاغ كردند كه سندی در این رابطه داشته باشیم.
كبگانیان خاطرنشان كرد: جلسات مفصل و مبسوطی با حضور وزیران علوم، خارجه، بهداشت، اطلاعات، معاونت علمی و مسئولان سپاه پاسداران گذاشته شد؛ دو جلسه با مقام های ارشد این نهادها و 12 جلسه با معاونان ذیربط تا اینكه به سند منسجمی رسیدیم و در 6 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهوری مطرح و نهایی شد.
به گفته دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور این سند كه اواخر سال قبل ابلاغ گردیده است، خیلی از نگرانی های اساتید و محققان را در سفرهای خارجی و همكاری های بین المللی می كاهد همینطور كمیسیونی با حضور معاونان ذیربط همه دستگاه ها در ستاد نقشه جامع علمی كشور برای پیگیری اجرای این سند تشكیل خواهد شد.
كبگانیان آخرین دستور جلسه امروز را بررسی آئین نامه بند «ت» تبصره 9 قانون بودجه سال 97 اعلام نمود و تصریح كرد: در این تبصره مجلس شورای اسلامی بودجه پژوهشی خاص با رقم نسبتا خوبی را پیشنهاد كرده است كه قرار بود آئین نامه ای برای این بند تهیه شود.
كبگانیان بیان داشت: معاونان وزیر علوم یعنی معاون آموزشی و معاون پژوهشی و فناوری وزیر، پیشنهادات خویش را در مورد آئین نامه تهیه شده عرضه دادند و اصلاحات جزئی در آن انجام شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور عنوان كرد: اگر آئین نامه در هیات دولت تصویب شود حدود 400 تا 500 میلیارد تومان بودجه به پژوهش های مختلف دانشگاهی و رساله های فوق لیسانس و رساله های دكترای تخصیص می یابد كه بخشی از تنگناهای پژوهشی دانشگاه ها را حل خواهد نمود.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، نقشه جامع علمی كشور از دی ماه 1389 (زمان تصویب در شورای عالی نقلاب فرهنگی) و خرداد 1390 زمان انتشار رسمی بعنوان مهمترین سند در رابطه با حوزه علم و فناوری در چشم انداز 1404 در جهت طراحی راهبردهای مشخص برای اهداف علمی و فناوری، اقتصاد و صنعت در افق چشم انداز 20 ساله كشور ابلاغ شد؛ تدوین این سند به دنبال بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از دانشگاهیان در سال های 84 و 85 شروع شده بود.
ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور مسئولیت اصلی پیگیری اجرای این نقشه، نظارت بر روند اجرای اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری و وضعیت كلی آموزش عالی و عمومی را برعهده دارد.
علمی*9157*3061*1440


1397/03/23
17:32:19
5.0 / 5
4938
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات