تبدیل ایده به محصول در رینوتكس 2018

تبدیل ایده به محصول در رینوتكس 2018 دیجیتالر: تبریز - ششمین نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی در تبریز، موسوم به «رینوتكس 2018»، محملی برای تبدیل ایده های نوآورانه و فناورانه به محصول با استفاده از تجاری سازی و هم تعمیق ارتباط صنعت با دانشگاه است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، اهمیت و نقش حیاتی دانش، نوآوری و فناوری در توسعه اقتصادی كشورها بر كسی پوشیده نیست و با عنایت به عمر كوتاه خیلی از پیشرفت های فناورانه و تغییرات سریع در دنیای ابداعات و اختراعات، برپایی نمایشگاه های نوآوری و فناوری همچون «رینوتكس 2018»، بستری برای تولید ارتباط دانشگاه با صنعت و تبدیل ایده به محصول به حساب می آید.
از این منظر، عرضه و نمایش ابداعات، اختراعات و ایده ها در نمایشگاه های فناوری و نوآوری می تواند در تجاری سازی آنها گام مهمی تلقی شود و به مزیت های رقابتی شركت ها و صنایع در بازار تبدیل گردد و در این مسیر نباید از نقش دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی و پژوهشی غافل ماند.
از سوی دیگر، تركیب نوآوری با توسعه كسب و كار، منجر به ظهور ساختار تولیدی مبتنی بر فناوری، تولید شغل و در نهایت كسب ثروت با استفاده از ورود محصول یا خدمت به بازار می گردد.
صاحب نظران معتقدند تجاری سازی فناوری های پیشرفته علاوه بر توسعه و پیشرفت واحدهای صنعتی و خدماتی و افزایش قدرت رقابتی آن ها در بازار در تسهیل روند تولید محصول و سودآوری آنان هم نقش مهمی ایفا می كند.
با این نگاه، دانشگاه ها، آزمایشگاه ها و مراكز تحقیقاتی عموما بعنوان مبدا اولیه تولید فناوری های جدید، به ارتباط تنگاتنگ با شركت ها و صنایع و در اختیار داشتن محلی برای عرضه این نوآوری ها به صاحبان صنایع و شركت ها نیاز دارند و برپایی نمایشگاه های فناوری و نوآوری مانند «رینوتكس» تبریز می تواند در این روند بعنوان كاتالیزور عمل كند.
نمایشگاه بین المللی تبریز چند روزی است كه میزبان ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی موسوم به «رینوتكس 2018» برای عرضه ایده ها و خلاقیت های نوآورانه و فناوری های جدید است.
جمعی از بازدید كنندگان از این نمایشگاه با تاكید بر اهمیت برپایی چنین نمایشگاه هایی برای تولید ارتباط بین دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی با واحدهای صنعتی و خدماتی، آنرا بستری برای تجاری سازی ایده ها و فناوری ها می دانند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از این نمایشگاه با تاكید بر پشتیبانی از شركت های دانش بنیان، می گوید: در شرایط جدید حد و مرزی در پشتیبانی از شركت های دانش بنیان نداریم و در سیاست های كلی ابلاغ گردیده از جانب رهبر معظم انقلاب هم دانش فناوری، ارتباط دانشگاه با صنعت و تبدیل ایده به محصول جا افتاده است.
رضا رحمانی با اشاره به اینكه در قوانین توسعه هم بر بالا رفتن سهم دانش تاكید گردیده است، می افزاید: دنیای كنونی رقابت بین شركت ها بوده و نه كشورها و انقلاب چهارم صنعتی زندگی را به نحوی اساسی دگرگون می كند كه اگر نجنبیم به مشكل خواهیم خورد.
وی با اشاره به اینكه هر تولید و صنعتی برای پیشرفت و اوج گرفتن نیاز به فناوری و صادرات دارد، یادآوری می كند: از حدود یك هزار شركت دانش بنیان كشور بیشتر از 200 مورد در حوزه تولید فعالیت دارند و برای تقویت آنان باید از جوانان كمك و ایده بگیریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر ضرورت تولید ارتباط بین دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی با بخش خصوصی و صنایع اظهار می كند: خوشه های فناورانه باید جدی گرفته شود.
مدیر موسسه فناوری و ارتباطات آكادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان هم با اشاره به اینكه علاقه مند به همكاری های علمی فناورانه با ایران هستیم، ادامه می دهد: تلاش می نماییم از سال آینده فناوری های جمهوری آذربایجان را در نمایشگاه ربع رشیدی ارائه نماییم.
پروفسور توفیق كاظم اف می افزاید: هر سال به كیفیت برگزاری این نمایشگاه افزوده می گردد و امسال هم طرح های بسیار خوبی در آن ارائه شده است و فناوری های بخش فناوری اطلاعات توجهم را به خود جلب كرد.
مدیر سیستم های اتوماسیون آكادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان هم در بازدید از «رینوتكس 2018» می گوید: در بخش فناوری اطلاعات با طرح های زیادی همچون طرح «شبیه سازی آموزش رانندگی» آشنا شدم.
فیرودین آقایف اضافه می كند: سطح فناوری ایران خیلی خوب بوده و در این نمایشگاه طرح های بسیار جالبی در معرض نمایش قرار گرفته و امید است شرایط برای همكاری های مشترك جمهوری آذربایجان با ایران در زمینه فناوری فراهم گردد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در بازدید از نمایشگاه فناورانه «رینوتكس 2018» تبریز با تاكید بر لزوم پشتیبانی از جوانان ایده پرداز و فناور، می گوید: برای سرپا ایستادن، گسترش ایده ها و ورود جوانان به بازار باید از آنان حمایت كرد تا در آینده چندین برابر سرمایه گذاری، درآمد كسب نماییم.
مسعود پزشكیان با اشاره به اهمیت برپایی این نمایشگاه برای تولید ارتباط دانشگاه و مراكز تحقیقاتی با صنایع و تجاری سازی ایده ها تاكید می كند: برگزاری نمایشگاه ربع رشیدی در شرایط كنونی كه كشور با تحریم دشمنان مواجه می باشد، مانند نیاز انسان به هوا برای رشد و پیشرفت صنایع كشور ضروری می باشد.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینكه نمایشگاه رینوتكس، شكارچی فرصت ها برای صنعت، تولید، بخش خصوصی و دولت می باشد، اعتقاد دارد همت علاقه مندان و بخش خصوصی در برگزاری چنین نمایشگاه هایی همواره می تواند جلوتر از تصمیمات دولت در این عرصه باشد.
معصومه آقاپور از بخش خصوصی خواست كه پیوند دهنده سه راس مثلث طلایی صنعت، دانش بنیان و تولید باشند.
وی اظهار می كند: این نمایشگاه در شمال غرب كشور به یك برند تبدیل گشته و امسال هم از 29 استان و 6 كشور در آن حضور دارند.
آقاپور با اشاره به اینكه هنوز با اهداف مشخص شده و ایده آل «رینوتسك» فاصله داریم، ادامه می دهد: هنوز نتوانسته ایم در برگزاری نمایشگاه ربع رشیدی به نمره عالی دست یابیم كه عوامل داخلی و خارجی در این زمینه اثرگذار هستند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در بازدید از این نمایشگاه می گوید: ایده های عرضه شده در بخش عمرانی در این نمایشگاه امیدبخش بوده و باید برای صنعتی سازی آن ها كوشش كرد.
جواد رحمتی اضافه می كند: نمایشگاه ربع رشیدی، حلقه واسطی است كه صنایع می توانند با بهره گیری از این فرصت با دانش و ایده جوانان كشور آشنا شده و از آن برای رفع نیازهای صنعت استفاده كنند.
وی با اشاره به اینكه این نمایشگاه فضا را برای عرضه فناوری های جدید جوانان فراهم نموده است، تشریح می كند: در بخش فناوری تا حدودی از دنیا عقب هستیم و این نمایشگاه فرصتی جهت استفاده از نوآوری های جدید برای توسعه استان است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی می گوید: در حوزه های مختلف بتن، آسفالت، نوآوری ساختمان و سایر بخش های عمرانی در دنیا پیشرفت حاصل شده و مراكز تحقیقاتی كشورمان هم به دنبال بومی سازی این یافته های جدید هستند و در كنار آن تولید فكر هم انجام می گردد.
رحمتی ادامه می دهد: طرح های خوبی در حوزه بتن هم در نمایشگاه ربع رشیدی ارائه شده كه بعنوان مثال با استفاده از نانو تكنولوژی سبك سازی بتن انجام شده است.
فرماندار تبریز هم با اشاره به اینكه پشتیبانی از شركت های دانش بنیان در اولویت فرمانداری قرار دارد، می گوید: نمایشگاه ربع رشیدی در زمینه دانش و فناوری بوده كه نه تنها برای تبریز بلكه برای استان و كشور مزایایی دارد.
علیار راستگو با اشاره به ارائه طرح ها و فناوری های جدید و متناسب با علم و دانش در این نمایشگاه از نقاط مختلف كشور ادامه می دهد: در ششمین دوره نمایشگاه ربع رشیدی حدود 700 طرح از تبریز ارائه شده و یكی از اولویت های كاری فرمانداری توجه به اقتصاد دانش بنیان است.
وی یادآوری می كند: در جلسه ای با رئیس پارك علم و فناوری آذربایجان شرقی مقرر شد فعالیت های جدید در جهت پشتیبانی از فناوری و شركت های دانش بنیان صورت گیرد.
ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی ( رینوتكس 2018) از 10 تا 14 آبان در محل نمایشگاه بین المللی تبریز در حال برگزاری است.
8023/518


1397/08/14
13:03:39
5.0 / 5
4445
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , خدمات , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات