نانوكامپوزیت زیستی بسته بندی مواد غذایی در تبریز تولید شد دیجیتالر: تبریز - یكی از محققان دانشگاه تبریز اظهار داشت: در این دانشگاه نانوكامپوزیت زیست تخریب پذیر برای بسته بندی مواد غذایی با قابلیت افزایش ماندگاری تولید شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مهدیه سالاری در جمع خبرنگاران اضافه كرد: این نانوكامپوزیت به علت داشتن خاصیت ضدمیكروبی و نفوذ ناپذیری در برابر بخار آب، باعث افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی می گردد.وی با اشاره به اینكه بیوپلیمرهای تشكیل دهنده فیلم های زیست تخریب پذیر می تواند از جنس پروتئین، پلی ساكارید، چربی و یا تلفیقی از آنها باشد، تصریح كرد: همچون بیوپلیمرهای پلی ساكاریدی كه به صورت گسترده برای تولید فیلم زیست تخریب پذیر مورد توجه قرار گرفته، 'كیتوزان' است.دانش آموخته رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز یادآوری كرد: با وجود مزایای مختلف و خواص منحصر به فرد كیتوزان، كاربرد فیلم آن به دلیل حساسیت ذاتی به آب و خصوصیت های مكانیكی نسبتا ضعیف، محدود شده است.سالاری افزود: یك راه بسیار مناسب برای بهبود خواص فیلم كیتوزان، مخلوط كردن آن با نانوپركننده تقویت كننده و تشكیل نانوكامپوزیت است.وی اظهار داشت: در این طرح پژوهشی با تلفیق نانوكریستال سلولز باكتریایی و نانوذرات نقره به فرمولاسیون بیوپلیمر، سعی شده تا فیلم نانوكامپوزیتی سنتز شود كه خواص ضد میكروبی داشته و منجر به افزایش ماندگاری مواد غذایی شود.محقق دانشگاه تبریز تصریح كرد: استفاده از نانوكریستال سلولز باكتریایی تاثیر بسیار زیادی در بهبود خواص حرارتی، مكانیكی و كاهش نفوذپذیری فیلم به بخار آب دارد.سالاری افزود: استفاده از نانو ذرات نقره می تواند به صورت قابل توجهی خواص ضد میكروبی فیلم كیتوزان در برابر باكتری های گرم مثبت، باكتری های گرم منفی و قارچ ها را افزایش دهد.وی نوآوری این طرح را نسبت به تحقیقات دیگر در استفاده از سلولز باكتریایی به جای سلولز گیاهی برای تهیه نانوكریستال سلولز مناسب اعلام نمود و اظهار داشت: در این طرح سلولز باكتریایی با استفاده از محصولات جانبی كارخانجات صنایع غذایی (ملاس) بعنوان محیط كشت رشد باكتری تولید شده است.سالاری اضافه كرد: این امر باعث كاهش هزینه تولید سلولز و استفاده بهینه از محصولات جانبی كارخانجات جهت تولید ماده زیستی بسیار پرارزش شده است.تحقیقات نانوكامپوزیت زیست تخریب پذیر از جانب مهدیه سالاری دانش آموخته دكترای علوم و مهندسی صنایع غذایی، محمود صوتی خیابانی، رضا رضایی مكرم و بابك قنبرزاده از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز و حسین صمدی كفیل عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تبریز اجرایی شده و نتایج آن در مجله Food Hydrocolloids با ضریب تاثیر 5/089 انتشار یافته است.8023/518 1397/08/24 22:51:08 5.0 / 5 4739 تگهای خبر: تولید , كاربر , محقق این مطلب دیجیتالر را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط دسترسی بدون مرز به هوش مصنوعی باند فرکانسی فناوری WiFi۶E اختصاص داده شد انتقال داده در اروپا با سرعت 1 و دو دهم ترابیت برثانیه آزمایش شد هوش مصنوعی هم می تواند ابزار ترویج الحاد باشد و هم تقویت بینش توحیدی کامنت بینندگان دیجیتالر در مورد این مطلب کامنت شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: کامنت: سوال: = ۲ بعلاوه ۵