از سوی یك شركت فناور ارائه شد:

اولین ربات جراح ایرانی در نمایشگاه ایران ساخت

اولین ربات جراح ایرانی در نمایشگاه ایران ساخت به گزارش دیجیتالر سامانه جراحی رباتیك سینا مدل فِلِكس امروز سه شنبه برای اولین بار در نمایشگاه ساخت ایران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران رونمایی گردید.


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ این ربات كه حاصل تلاش 15 ساله متخصصین دانشگاه علوم پزشكی تهران در مركز تحقیقات فناوری های بیومدیكال و رباتیك دانشگاه علوم پزشكی تهران است، می تواند در انواع عمل های آموزشی جراحی (مدل های حیوانی) در حفره شكمی و قفسه سینه حتی از طریق دور مورد استفاده قرار گیرد.
علی رضا میرباقری مدیرعامل شركت دانش بنیان نوآوران رباتیك و پزشكی سینا با معرفی این دستگاه رونمایی شده در جریان ششمین نمایشگاه ساخت ایران بیان كرد: این سامانه از دو بخش اصلی، كنسول جراحی از طریق دور و ربات های جراح مستقر بر بالین بیمار تشكیل شده است.
وی اضافه كرد: دسته های موجود در كنسول جراحی حركات دستان جراح را ثبت و همزمان ربات های جراح بر بالین بیمار، همان حركات را در بدن بیمار به اجرا درمی آورند. ارتباط بین ربات های راهبر در كنسول جراحی با ربات های پیرو بر بالین بیمار با استفاده از اینترنت امكان پذیر شده است و بنابراین عمل جراحی می تواند در دورترین نقاط كشور یا حتی بر روی یك ناو اقیانوس پیما از طریق دور كنترل و صورت گیرد.
این فعال حوزه فناوری با اشاره به اینكه سامانه جراحی رباتیك سینا با موفقیت در آزمون های فنی و حیوانی اولیه تست شده است، اظهار داشت: مقرر است نمونه های جدید سامانه جراحی رباتیك در مراكز آموزشی بیمارستان های سینا و شریعتی دانشگاه علوم پزشكی تهران به منظور آموزش روش های جراحی رباتیك روی مدلهای حیوانی مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی با اشاره به مزایای استفاده از این فناوری اظهار نمود: این دستگاه قابلیت مقیاس گذاری روی حركات دستان جراح و در نتیجه افزایش دقت و ریزنگری حركت در انجام حركت های بسیار ظریف را دارد، همینطور با بهره مندی از این دستگاه می توان لرزش دستان جراح و اجرای جراحی با حداكثر ثبات و كیفیت حركات را تجربه نمود.
میرباقری اضافه كرد: قرارگیری جراح در شرایط ارگونومیك (نشسته یا ایستاده) و كاهش خستگی جراح و درنتیجه افزایش دقت و كیفیت عمل، امكان قرارگیری جراح در اتاقی خارج از اتاق عمل و به دور از گازهای بیهوشی و عفونت های خطرناك و امواج یونیزان برای جراح و عدم نیاز به پوشیدن لباس های استریل توسط جراح از دیگر مزایای این طرح است كه می توان از آن نام برد.
وی با اشاره به قابلیت های منحصربه فرد و مزیت های رقابتی این ربات در مقابل نمونه خارجی اظهار داشت: این دستگاه در مقایسه با نمونه خارجی خود قابلیت بازخورد و انتقال حس لامسه از محل عمل به دستان جراح و قابلیت اتصال به یك سمت یا هر دو سمت تخت جراحی (بسته به نوع عمل) را دارد، همینطور با استفاده از این دستگاه حركت همراه با تخت جراحی و بیمار حین عمل امكان پذیر است.
این فعال حوزه نوآوری افزود: این دستگاه قابلیت استفاده از ابزارهای متداول جراحی و عدم نیاز به ابزارهای مصرفی خاص و گران قیمت و تغییر حالت استفاده توسط جراح از نشسته به ایستاده و بالعكس حین عمل جراحی را دارد.
همچنین این دستگاه به علت برخی مشخصات فنی خود باقیمت رقابتی كمتر از نصف با رقیب آمریكایی خود، نیاز به هزینه های گزاف تعمیر و نگهداری سالیانه در مقایسه با نمونه خارجی را مرتفع می كند
بر اساس این گزارش، ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران همزمان با نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار كشور از سوم تا ششم دیماه جاری در محل نمایشگاه بین المللی در حال برگزاری است.
علمی ** 1836 **2017


1397/10/05
18:05:58
5.0 / 5
4367
تگهای خبر: اینترنت , دستگاه , ربات , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات