موفقیت یك شركت دانش بنیان در بومی سازی 30 نوع كاتالیست

موفقیت یك شركت دانش بنیان در بومی سازی 30 نوع كاتالیست به گزارش دیجیتالر یك شركت دانش بنیان در كشورمان با استفاده از فناوری نانو موفق به بومی سازی 30 نوع كاتالیست مورد استفاده صنعت فولاد، نفت و پتروشیمی شده است. محصولی كه بدون آن این صنایع قادر به فعالیت نخواهند بود.


امروزه كاتالیست های مختلفی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و هم برخی دیگر از صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند كه عمده ترین حالت استفاده از آنها به صورت جامد است.
یك كاتالیست در ساده ترین شكل، ماده ای است كه سرعت یك واكنش شیمیایی را زیاد می كند در حالیكه خود متحمل هیچ گونه تغییر دائمی نمی گردد.
تولید محصولاتی كه بر پایه كاتالیست هستند، بدون حضور كاتالیست در عمل امكانپذیر نبوده یا از صرفه اقتصادی برخوردار نخواهند بود. به صورتی كه در صورت نبود كاتالیست امكان تولید اقتصادی بیشتر از 70 درصد محصولات پتروشیمی و پالایشی و 100درصد تولید آهن اسفنجی وجود نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، محمود رضایی معاون شركت دانش بنیان نفت و گاز سرو روز یكشنبه در نشست خبری سومین همایش دوسالانه بومی سازی كاتالیست و فرآیند احیای مستقیم آهن كه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به راه اندازی این شركت از سال 1383 اظهار داشت: یكی از مهمترین فعالیت های این شركت تدوین دانش فنی كاتالیست های صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد است.
وی اظهار داشت: شركت ما در كمتر از یك دهه با تلاش های پیگیر و تحقیقات مطالعاتی و میدانی موفق به تولید كاتالیست های احیای مستقیم آهن به عنوان یكی از چالش های بزرگ صنعت فولاد شده است.
محمدامین ابراهیمی دبیر اجرایی سومین همایش دوسالانه بومی سازی كاتالیست و فرآیند احیا مستقیم آهن هم در سخنانی با اشاره به اینكه در افق 1404 چشم انداز تولید 55 میلیون تن فولاد پیش بینی شده است، بومی سازی و تامین زنجیره مواد و كالاهای های-تك را برای رسیدن به این هدف آن هم در شرایط تحریم بسیار با اهمیت دانست.
وی با تاكید بر این كه كاتالیست یكی از پیشرفته ترین محصولات دنیا به حساب می آید، اضافه كرد: واحدهای تولیدی انگشت شماری در دنیا در این بخش فعال می باشند.
ابراهیمی با اشاره به اینكه در صنایع مختلف همچون فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی بیشتر از یكصد نوع كاتالیست در فرایندهای شیمیایی استفاده می شود، گفت؛ این كاتالیست ها در واقع قلب فعالیت این واحدها هستند و بدون این محصول كه قبل از این وارداتی بود، این صنایع قادر به فعالیت نخواهند بود.
وی با بیان این كه امروز سهم استفاده صنعت فولاد از كاتالیست ها حدود ۷۰ درصد است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه حدود ۴۰ درصد آهن اسفنجی كشور از جانب شركت دانش بنیان سرو تولید می گردد و پیش بینی می نماییم تا افق ۱۴۰۴، حداقل ۸۵ درصد از آهن اسفنجی كشور با كاتالیست این شركت تولید شود.
ابراهیمی اضافه كرد: ضمن اینكه در بخش كاتالیست های پتروشیمی و پالایشگاهی درصدها متفاوت می باشد به صورتی كه در حوزه كاتالیست های تولید گاز سنتز ما حدودا ۸۰ درصد بازار را در اختیار داریم.

**همایش بومی سازی كاتالیست و فرایند احیای مستقیم آهن در كیش
ابراهیمی همینطور در ادامه با اشاره به اینكه سومین همایش دوسالانه بومی سازی كاتالیست و فرآیند احیای مستقیم آهن از ۲۶ الی ۲۹ دیماه در جزیره كیش برگزار می شود، هدف از برگزاری این همایش را تولید محیطی صمیمی بین متخصصین فولاد و متخصصین صنعت كاتالیست، تعامل حداكثری و تولید زبان مشترك به منظور هم افزایی مورد نیاز بومی سازی كاتالیست های مورد نیاز صنایع مختلف عنوان نمود.
ابراهیمی تصریح كرد: اولین دوره این همایش تخصصی به میزبانی شركت دانش بنیان نفت و گاز سرو با حضور تعدادی از مدیران، متخصصین و صاحب نظران صنعت فولاد كشور در آذر ماه سال 1393 در جزیره كیش برگزار گردید.
وی همینطور در ادامه از برنامه ریزی به منظور گرامیداشت یاد و خاطره دكتر محمود شیخ زین الدین معاون سابق نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رونمایی از تمبر ایران ساخت درحاشیه برگزاری سومین همایش دوسالانه بومی سازی كاتالیست و فرآیند احیای مستقیم آهن اطلاع داد.
علمی ** 1836 **2017


1397/10/23
13:50:24
5.0 / 5
4363
تگهای خبر: تولید , ساخت , فناوری , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات