ایران در جست وجوی چاره حقوقی برای برنامه های حذف شده ی آیفون

ایران در جست وجوی چاره حقوقی برای برنامه های حذف شده ی آیفون به گزارش دیجیتالر در حالیكه طی روزهای گذشته، بعضی از اپلیكیشن های ایرانی در گوشیهای آیفون غیرفعال شدند، سازمان فناوری اطلاعات از تجمیع گزارش های فنی و حقوقی برای حل این مشكل خبر می دهد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، در حالیكه از شهریورماه سال گذشته، بعضی از اپلیكیشن های ایرانی به دنبال ایجاد محدودیت و تحریم های آمریكا از اپ استور حذف شده بودند، شركت ها برای دور زدن محدودیت ایجاد شده، سراغ استفاده از اكانت های اینترپرایز (Enterprise) رفتند. اما در ایام اخیر، بعضی از توسعه دهندگانِ برنامه های آی اواس از این روش برای انتشار نسخه های هك شده اپلیكیشن های مختلفی استفاده كردند.
این مورد سبب شده اپل تصمیم بگیرد برای پیشگیری از سوءاستفاده از این روش، به غیرفعال كردن اكانت های اینترپرایز اقدام نماید. در این میان، برخی از پرمخاطب ترین اپلیكیشن های ایرانی همچون برنامه های حوزه پرداخت و تاكسی آنلاین و غیره، در گوشیهای با سیستم عامل iOS نیز با مشكل روبرو شده و امكان استفاده ندارند.
حالا باآنكه بعضی از شركت های كه با محدودیت مواجه گشتند، راه هایی همچون نسخه وب اپلیكیشن را به كاربران خود عرضه كردند، اما هنوز معلوم نیست روند حذف این اكانت های اینترپرایز كه خیلی از اپلیكیشن های ایرانی با همین شیوه روی گوشیهای آیفون فعال بودند، ادامه دار باشد و در این صورت سیاست این شركت ها برای ارائه ی اپلیكیشن های خود برای محصولات شركت اپل چیست.

سیاست اپل یا گزارش های ضدایرانی؟
در این راستا، امیر ناظمی - رئیس سازمان فناوری اطلاعات - در توئیتر خود نوشت: درمورد محدودسازی های اپل بررسی های بیش تر نشان می دهد، خبرنگار یكی از شبكه های ضدایرانی، لیستی از اپلیكیشن های ایرانی را جهت محدودسازی تهیه كرده و در اختیار اپل قرار داده است. متأسفم كه گاه بعضی از ایرانی ها اینچنین زندگی هموطنان خویش را تحت فشار مضاعف قرار می دهند. باآنكه سیاست اپل هم بوده، اما این كه بعضی از اپ های ایرانی كه در این لیست نیستند، حذف نشده اند، حاكی از دخالت این گزارش در تسریع سیاست اپل در مورد اپ های ایرانی است. پس گزارش در انتخاب اپ های مسدودشده تأثیرگذار بوده است.
همینطور محمدجعفر نعناكار - مدیركل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات - در یك برنامه تلویزیونی در پاسخ به این پرسش كه آیا این اتفاق كه اپلیكیشن های ایرانی كه بر مبنای پرداخت بانكی كار می كردند، توسط اپل مسدود شده، تنها برای نرم افزارهای ایرانی اتفاق افتاده است، اظهار داشت: اتفاقی كه افتاده درباره حذف برنامك های كاربردی سیستم عامل iOS روی گوشیهای آیفون برای خیلی از كشورها اتفاق افتاده اما از آن جهت كه ایران از طریق حل اینترپرایز به دلیل تحریم های جهانی استفاده می كرد، مقداری پررنگ تر بوده است.
وی، درباره ی این كه این روند از كجا شروع شده و آیا خود شركت اپل این مورد را فهمیده و یا پای خرابكاری در بین است، توضیح داد: به دلیل تحریم ها ایران نمی تواند برنامك های خویش را در اپ استور گوگل بارگذاری و عرضه نماید. توسعه دهندگان این نرم افزارها از یك چاره استفاده كردند به نام درون نهادی یا اینترپرایز كه بتوانند نرم افزارهای خویش را در اختیار عموم قرار دهند. ظاهراً فهرستی از این نرم افزارها توسط برخی افراد ضدایرانی تهیه شده و در اختیار اپل قرار گرفته و پس از شناسایی این برنامه ها، خدمت آنها قطع شده است.

سازمان فناوری به دنبال راهكارهای حقوقی
نعناكار با اشاره به اقداماتی كه حالا می توان برای حل این مشكل انجام داد، بیان كرد: جای نگرانی نیست، چونكه تكنولوژی راه خویش را پیدا خواهد نمود و بزودی دوباره نرم افزارهای ما فعال خواهد شد. ما هم در سازمان فناوری اطلاعات تلاش می نماییم از پتانسیل های قانونی موجود در عرصه بین المللی بهره برده تا بتوانیم این مشكل را حل نماییم. هم اكنون گزارش های فنی و حقوقی در حال تجمیع است كه بتوانیم در ایام آینده به یك چاره پایدار برسیم و اقدام نماییم.
مدیركل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات هم چنین با بیان این كه مردم در انتخاب مدل گوشی خود آزادند، اظهار نمود: بحث این است كه اگر كشوری مانند آمریكا محصول ما را تحریم می كند و نمی گذارد ما استفاده نماییم، بهترین كار این است كه ما هم آنها را تحریم نماییم. ما خرید گوشیهای این برند، پولی را از چرخه ی اقتصاد خود خارج كرده و به آنها وارد می نماییم، درصورتی كه شاید بتوانیم انتخاب های بهتری داشته باشیم.

به محصولات تهدیدآمیز وابسته ایم
در این باره، محمدمهدی شیرمحمدی -كارشناس امنیت فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه اَپل قبل از این هم اپلیكیشن هایی كه در داخل آنها پرداخت درون برنامه ای داشته را مسدود كرده بود، اضافه كرد: رفتارهای خارج از اخلاق و شئون بین المللی در جهت منافع قدرت ها زخم كهنه تجارت بین المللی است اما سوال اینجاست چرا باید تا این حد وابسته بود كه هر تصمیم بیرونی برای داخل تا این اندازه تهدیدآمیز باشد؟
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون شركت های تولید اپلیكیشن روی آی اواس می توانند با نسخه وب اپلیكیشن از این مشكل عبور كنند اما باید به فكر حل جدی این ماجرا بود كه تصمیم های بیرونی نتوانند روی فضای اقتصادی كسب وكارهای الكترونیكی تا این حد تأثیر مخرب داشته باشند. برقراری ارتباط اینگونه با اَپل و یا زیرساخت های بیرونی حوزه آی تی، از جانب شركت های ایرانی مانند این است كه خانه ای یا برجی را روی زمین آنها بسازیم و آنها هر زمان كه بخواهند ساختمان ما را خراب كنند.
شیرمحمدی عنوان كرد: امكان دارد استفاده از روش هایی نظیر یك لندینگ پیج و یا ادهاك بتواند بخشی از مشكلات را تا زمانی مشخص حل كند اما این كه همیشه با ترس در این زمین بازی نماییم، منطقی به نظر نمی رسد و می شود مبحث یك استارت اپ برای حل مسأله باشد. تجربه نشان داده كه نمی توان به شركت های خارجی اعتماد كرد، در حالیكه شركت اَپل قبل از این با حذف اپلیكیشن های ایرانی در پیغامی به برخی شركت های برنامه نویس ایران اعلام نمود «در راستای قوانین تحریم های آمریكا ضد ایران، اَپ استور اَپل نمی تواند برنامه های ایران مربوط به گوشیهای آیفون را در خود جای دهد یا به توزیع آنها اقدام نماید.»
این عضو هیأت علمی دانشگاه بیان كرد: علیرغم این كه این شركت اعلام نموده نمی تواند با برنامه نویسان ایرانی داد و ستد داشته باشد، تنها راه منطقی اتكا به توان داخلی در عبور از این مشكلات است.



1397/12/11
17:45:07
5.0 / 5
4345
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات