حقایقی از سیاره عظیم و عجیب منظومه شمسی كه كمتر آنها را می شناسیم

۶ منطقه مریخ كه پتانسیل گردشگری فضایی دارند!

۶ منطقه مریخ كه پتانسیل گردشگری فضایی دارند! دیجیتالر: مریخ یك سیاره عظیم و عجیب و دارای آتشفشان های بزرگ، دره های عمیق و دهانه هایی است كه امكان دارد میزبان حیات باشند و تمامی اینها مریخ را به یك مكان شگفت انگیز برای گردشگران آینده تبدیل نموده است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، در این خبر بنا بر این می گذاریم امكان گردشگری فضایی و سفر به مریخ برای انسان ها مهیا شده است و می خواهیم ۶ مكان جذاب سیاره سرخ را كه امكان دارد مقصد گردشگران در آینده باشند معرفی نماییم.

۱. "كوه المپوس"


كوه المپوس (Olympus Mons) بزرگ ترین آتشفشان سامانه خورشیدی است كه در سیاره سرخ و منطقه آتشفشانی "تارسیس" قرار دارد. ارتفاع آن ۲۵ كیلومتر (۱۶ مایل، تقریباً سه برابر كوه اورست) و قطرش ۶۰۰ كیلومتر (حدود ۳۷۰ مایل) است.
كوه المپوس یك آتشفشان فعال است. علت بزرگ بودن كوه المپوس و دیگر آتشفشان های مریخ، عدم حركت پوستهٔ آن سیاره در مقایسه با پوستهٔ زمین دانسته می شود. حركت كم صفحه های مریخ سبب می شود كه مواد مذاب از جای ثابتی فوران كنند و به آرامی كوه های عظیمی را ایجاد نمایند.

۲. "آتشفشان های تارسیس"


در حالیكه در حال كوهنوردی در اطراف كوه المپوس هستید، می توانید از آتشفشان های دیگر منطقه "تارسیس"(Tharsis) باز دیدن به عمل آورید. بنا بگفته ناسا، تارسیس میزبان ۱۲ آتشفشان غول پیكر است.
تارسیس (Tharsis) یك فلات بسیار بزرگ آتشفشانی است كه در منطقه نیمگان (استوا) سیاره مریخ و در پایانه غربی "دره وار مارینر"(Valles Marineris) واقع شده است.
در تصویر فوق، منطقه تارسیس شرقی كه توسط فضاپیما "وایكینگ ۱"(Viking ۱) در سال ۱۹۸۰ ثبت شده قابل مشاهده می باشد.
در سمت چپ، از بالا به پایین، می توانید سه آتشفشان سپری را كه تقریباً ۱۶ مایل (۲۵ كیلومتر) ارتفاع دارند ببینید. نام این آتشفشان ها، "Ascraeus Mons"، "Pavoni Mons" و "Arsia Mons" نام دارند. در سمت راست بالا یك آتشفشان سپری دیگری به نام "Tharsis Tholus" وجود دارد.
آتشفشان سپری(Shield volcano) یكی از انواع آتشفشان است. از روی هم قرار گرفتن روانه های متوالی آتشفشان، ساختار مدور كم ارتفاعی شبیه سپر تشكیل می شود كه قطر آن غالباً به چند ۱۰ كیلومتر می رسد كه به آن آتشفشان سپری می گویند.
در این نوع آتشفشان، ماگما از یك نقطه خارج می شود و به صورت مخروط های پهنی كه دارای شیب دامنه ای بسیار كم هستند، در سطح زمین ظاهر می شود.

۳. "دره وار مارینر"


"دره وار مارینر"(Valles Marineris) نام دره ژرف بسیار بزرگی بر سطح سیاره مریخ است. نام دره وار مارینر به مدارگرد "مارینر ۹ "(Mariner ۹) اشاره دارد.
مریخ نه تنها میزبان بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی است بلكه دارای بزرگترین دره باز است. بگفته ناسا، "دره وار مارینر" حدود ۱۸۵۰ مایل (۳۰۰۰ كیلومتر) طول دارد كه می توان گفت تقریباً چهار برابر بزرگ تر از ژرف دره "گرند كَنیِن" (Grand Canyon) است.
پژوهشگران مطمئن نیستند كه "دره وار مارینر" چگونه به وجود آمده است، اما نظریه های متعددی در مورد تشكیل آن وجود دارد. خیلی از دانشمندان معتقدند هنگامی كه شكل گرفتن منطقه تارسیس به ایجاد "دره وار مارینر" كمك كرده است.
گدازه ای كه از میان منطقه آتشفشانی حركت می كند، پوسته را به سمت بالا حركت می دهد كه این فشار سبب شكستگی پوسته در مناطق دیگر می شود.
با گذشت زمان، این شكستگی ها به "دره وار مارینر" را ایجاد كرده است.

۴. قطب های شمال و جنوب


مریخ دارای دو منطقه یخی در قطب هایش است. با عنایت به گفته ناسا، در طول زمستان، دما در نزدیكی هر دو قطب شمال و جنوب بسیار سرد است بطوریكه حتی دی اكسید كربن به یخ تبدیل می شود.
این روند در تابستان تغییر می كند و دی اكسید كربن باردیگر به جو تبدیل می شود. دی اكسید كربن بطور كامل در نیمكره شمالی ناپدید می شود اما بعضی از یخ دی اكسید كربن در جو جنوبی باقی می ماند. تمام این حركات یخ اثرات زیادی بر آب و هوای مریخ دارد و سبب ایجاد باد و سایر پدیده های جوی می شود.

۵. گودال گیل


گیل(gale) یك دهانه ای در نزدیكی بخش شمال غربی كوه "ائولیس" در مریخ است. كوه ائولیس، كه با نام "كوه شارپ" باز شناخته می شود، یك كوه در مریخ است كه در مركز گودال گیل سربرافراشته است. ارتفاع این كوه از كف گودال گیل بیشتر از ۵.۵ كیلومتر است.
در ۶ اوت ۲۰۱۲ كاوشگر كنجكاوی با موفقیت در این گودال فرود آمد. دلیل انتخاب این گودال برای فرود كاوشگر را وجود رسوباتی در آن اعلام نموده اند كه بر اثر وجود آب زیاد شكل گرفته است و این مساله همان چیزی است كه به كنجكاوی اجازه می دهد تا شواهدی از وجود اولین ذرات اساسی در حیات میكروبی را بیابد.
در گیل نشانه های زیادی از وجود آب در گذشته دیده می شود. در آنجا نمونه های متعددی از خاك رس و دیگر مواد معدنی مربوط به آب وجود دارد كه كاوشگر كنجكاوی می تواند به مطالعه و بررسی آن بپردازد.

۶. "گودال مدوزا"


"گودال مدوزا"(Medusae Fossae) یكی از عجیب ترین مكان ها در مریخ است و بعضی از افراد حتی حدس می زنند كه شواهدی از برخورد یوفوها در آنجا وجود دارد. با گذشت زمان، بادها، سنگ ها را تبدیل به سازه های زیبا كرده است.
یك مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد كه این گودال امكان دارد از فوران های شدید آتشفشانی كه طی ۵۰۰ میلیون سال گذشته، صدها بار رخ داده است، تشكیل شده باشد.




1398/01/13
13:25:42
5.0 / 5
4451
تگهای خبر: ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات