اخترشناس دانشگاه هاروارد :

خیلی از سیارات فراخورشیدی، منابع آبی دارند

خیلی از سیارات فراخورشیدی، منابع آبی دارند دیجیتالر: اخیراً یكی از پژوهشگران ˮدانشگاه هارواردˮ اعلام نموده ˮسیارت فراخورشیدیˮ بسیاری وجود دارند كه دارای منابع آبی هستند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، اخیراً "لی زنگ" (Li Zeng) اخترشناس "دانشگاه هاروارد" اظهار كرده در بین هزاران سیارات فراخورشیدی كشف شده در كهكشان راه شیری، خیلی از این سیارات دارای منابع آبی هستند.
سیاره فراخورشیدی یا سیاره غیرخورشیدی (Exoplanet) سیاره ای است كه خارج از سامانه خورشیدی قرار دارد و به دور یك ستاره (غیر از خورشید) در حال گردش است. اولین شناسایی علمی وجود یك سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۸۸ انجام شد با این وجود، اولین تأیید در سال ۱۹۹۲ صورت گرفت.
"سیارات فراخورشیدی كوچك تر از نپتون" (Sub-Neptune exoplanets)
آقای لی زنگ كه طی این مطالعه بر سیارات بزرگ تر از زمین اما كوچك تر از نپتون تمركز داشت، دریافت كه بیشتر این سیارات تقریباً حاوی ۲۵ درصد یا بیشتر یخ یا مایعات هستند.
دانشمندان اعتقاد دارند كه سیارات فراخورشیدی كه توسط دكتر زنگ به دقت مورد بررسی قرار گرفتند، "كوتوله های گازی" (gas dwarfs) هستند. كوتوله های گازی، سیارات گازی با یك هسته سنگی هستند كه توسط مواد بخارشده، احاطه شده اند.
به باور دكتر زنگ، اگر داده های مهم "تلسكوپ فضایی كپلر "نبود، انجام این پژوهش امكان پذیر نبود. برآورد فعلی این است كه هر ستاره ای در كهكشان ما، دارای سیستم سیاره ای خاص خود است و تشكیل سیاره یك پروسه فیزیكی جهانی است كه به تشكیل ستاره می انجامد.
نحوه مطالعه اخترشناسان درباره جهان به شكلی است كه آنها سامانه منظومه شمسی ما را بعنوان نمونه اصلی در نظر گرفته و سپس آنرا با سامانه های دیگر مقایسه می كنند اما اخیراً به لطف پیشرفت فناوری این كار بسیار دقیق تر صورت می گیرد.
تلسكوپ فضایی "گایا"
به دلیلهای متعددی، نمایش اطلاعات قابل اعتماد در مورد سیارات فراخورشیدی بسیار دشوار است برای اینكه نخست آنها بسیار دور از ما هستند و نكته مهم دیگر اینكه آنها در اطراف ستارگان میزبان در حال چرخش هستند. یك ستاره در مقایسه با یك سیاره بسیار عظیم تر و به طرز باورنكردنی
درخشان تر است در نتیجه بیشتر دانش ما در مورد دنیا برمبنای استنتاج است و نمی توان بطور قطعی چیزی را ثابت كرد. حتی اندازه گیری دقیق فاصله و اندازه ستارگان در اطراف منظومه شمسی یك كار دشوار است. اما شاید تلسكوپ گایا بتواند در این باره به ما یاری رساند. گایا (Gaia)
یك تلسكوپ فضایی است كه در سال ۲۰۱۳ توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) راه اندازی شده و انتظار می رود مأموریت آن تا سال ۲۰۲۲ ادامه یابد. این تلسكوپ فضایی برای اخترسنجی با دقت بی سابقه ای از موقعیت ها، فاصله ها و حركت ها طراحی شده است.
دكتر زنگ در اختتام اضافه كرد: همانطور كه قبل تر باز توضیح دادیم، زیستگاه ما از بزرگراه های كهكشانی فاصله بسیاری دارد و بنا بر این است كه هیچ منابع آبی در اطراف خورشید وجود ندارد اما در خیلی از سیارات فراخورشیدی، منابع آبی وجود دارد.
در آخر چه می شود؟
خبر خوب برای دوستداران سیارات فراخورشیدی این است كه یك پروژه از طرف ناسا در حال انجام می باشد كه طی آن با استفاده از تمام ابزارهای پیشرفته، سیارات فراخورشیدی را رصد می كنند.
این برنامه كه "ماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذران" یا "تس" (TESS) نام دارد مأموریتی برای كشف هزاران سیاره فراخورشیدی است.
ماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذران یك تلسكوپ فضایی ساخت ناسا است كه ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد. بعنوان ادامه "برنامه كاوشگران" (Explorers program)، هدف تس، جستجوی سیاره های فراخورشیدی بیشتر در فضایی ۴۰۰ برابر پوشش مأموریت كپلر، با
استفاده از روش گذر است كه در كهكشان های دیگر خصوصاً در مدار ستاره های پُر نور اطراف خودشان در فاصله ای كه امكان حیات در آن وجود داشته باشد قرار دارند. در مقایسه با حدود ۳۸۰۰ سیاره فراخورشیدی كه تابحال پیدا شده٬ انتظار می رود كه این فضاپیما موفق به پیدا كردن بیش از
۲۰ هزار سیاره دیگر شود.
هدف مأموریت تس در اولین مرحله تمركز بر درخشان ترین ستارگان نزدیك به زمین جهت بررسی آثار گذر سیاره های فراخورشیدی در پیرامون آنها در طول دو سال است. پروژه تس، از مجموعه ای از دوربین های گسترده ای برای انجام یك بررسی همه جانبه استفاده خواهدنمود.





منبع:

1398/02/11
20:11:39
5.0 / 5
4416
تگهای خبر: دوربین , ساخت , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات