یك تحلیلگر اقتصادی:

محدودیت در بازار ارزهای دیجیتال مساوی با دلالی است

محدودیت در بازار ارزهای دیجیتال مساوی با دلالی است به گزارش دیجیتالر باآنكه ارزهای مجازی طی چند سال قبل در دنیا جای خویش را باز كرده است، طی یك سال قبل هم ارزهای دیجیتال به علت سرعت مبادله در بازارهای مالی و پولی در ایران در حال گسترش است و به خصوص از آغاز امسال در اخبار، كشف مزرعه های ماینر در كشور هم دیده می شود.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، هیات وزیران در جلسه عصر یكشنبه به ریاست رئیس جمهور، با استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده بعنوان یك فعالیت صنعتی و با دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت كرده است.
به باعث این تصمیم استفاده از رمزارزها صرفاً با قبول مسئولیت ریسك از جانب متعاملان بوده و مشمول حمایت و ضمانت دولت و سیستم بانكی نمی گردد و بهره گیری از آن در مبادلات داخل كشور هم مجاز نیست.
اما تا قبل از این، بانك مركزی در بیانیه های مختلفی از مردم خواسته تا از ورود به بازار ارزهای مجازی اجتناب كنند. با این وجود در محافل مختلف بیت كوین یكی از بحث های اصلی شده است و بسیاری سرگرم خرید و فروش ارزهای مجازی شده اند.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان درباره رونق بازار ارزهای دیجیتال در كشور و سیاست های بازدارنده بانك مركزی به ایسنا، اظهار داشت: وقتی از تجارت الكترونیك صحبت می نماییم، منظور مبادله كالا و پرداخت های آن به صورت مجازی است. با این وجود خمیرمایه اصلی این معاملات همان مشتری، وجود كالا و... بوده، اما سیستم توزیع آن متفاوت می باشد.
كمیل طیبی با بیان این كه ارزهای دیجیتال هم همان گونه است و تنها روش كار و نوع پرداخت آن متفاوت می باشد، اظهار نمود: در این بازار معامله دلار دیگر به صورت دلار فیزیكی نیست و حتی ارزش بالاتری هم دارد، با این وجود باید جریان عرضه و تقاضا و شرایط بازار بر آن حاكم شود.
وی با بیان این كه پول در بازار به دوگونه است، اظهار داشت: در اقتصاد، یك نوع پول را بعنوان مبنای ارزش می بینیم و پول دیگر بعنوان وسیله پرداخت است. وسیله پرداختی ارز دیجیتال امروز تغییر كرده، اما ذخیره ارزشی آن تغییر نكرده است، ازاین رو در این شرایط پای بانك مركزی و نظارت های آن به میان می آید.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان درباره این كه آیا سیاست های سختگیرانه پیرامون استخراج ارزهای دیجیتال صحیح است یا خیر؟ اظهار نمود: امروز تقاضا برای ارزهای دیجیتال بوجود آمده است و حتی برخی واحدهای صنعتی با خرید دستگاه ماینر به دنبال استخراج این ارز هستند كه این كار مستلزم برخی خدمات همچون انرژی برق است.
وی افزود: به نظر می آید طی یك سال قبل در كشور و به خصوص اصفهان استخراج ارزهای دیجیتال رشد كرده و حتی در اصفهان گفته می شود حدود ۵۰۰ دستگاه ماینر، بیت كوین استخراج می كنند، اما باید توجه داشت كه استخراج این ارزها نیازمند فرهنگ سازی است.
طیبی افزود: هم عرضه كننده و هم متقاضی ارزهای دیجیتال باید شرایط و قدرت تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال را داشته باشد.
وی با تاكید بر این كه ارزهای دیجیتال پدیده جدیدی نیست كه بتوان مشكلات را با آن حل كرد، اظهار داشت: اگر مبنا، مبنای درستی نباشد، ارزهای دیجیتال حتی می تواند مشكلاتی را برای متقاضیان آن ایجاد كند، به این علت كه بانك مركزی نسبت به این ارزها مقاومت می كرد تا ساختار مشخصی را برای آن ایجاد كند.
این تحلیلگر اقتصادی درباره گرایش خیلی از مردم و حتی بخش تولید و صنعت به استخراج ارزهای دیجیتالی، اظهار داشت: اگر محدودیت هایی برای ارزهای دیجیتال ایجاد شود كه زمینه ساز دلالی شود، قطعا كشور را از تولید دور می كند.
وی با اعتقاد بر این كه با ساماندهی استخراج ارزهای دیجیتال حتی می توانیم به سمت حل مشكلات تولید حركت نماییم، اظهار داشت: هر كسی نمی تواند وارد این بازار شود، شاید از این طریق بتوان نیاز مالی و ارزی واحدهای تولیدی را حل نماییم.
طیبی با بیان این كه بخشی از مبادلات كشور به صورت مجازی انجام می شود، خاطرنشان كرد: باید وجود ارزهای مجازی را در اقتصاد كشور بپذیریم منتها نباید از شرایط بازار و اقتصاد دور شویم.



1398/05/08
22:11:37
5.0 / 5
4323
تگهای خبر: الكترونیك , تولید , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات