ژن نئاندرتال شمشیر ۲ لبه در مقابل كووید-۱۹

ژن نئاندرتال شمشیر ۲ لبه در مقابل كووید-۱۹ دیجیتالر: پژوهشگران در مقاله ای که در مجله ی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده می گویند که ژن نئاندرتال هم می تواند موجب افزایش ریسک مبتلاشدن به کووید-19 شدید و هم موجب کاهش آن شود.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، سال قبل پژوهشگران موسسه ی کارولینسکای(Karolinska) سوئد و موسسه ی انسان شناسی تکاملی مکس پلانک(Max Planck) در لایپزیگ آلمان نشان دادند که یک عامل ژنتیکی خطرزا برای مبتلاشدن به کووید-۱۹ شدید از اجداد نئاندرتالمان(Neandertal) به ما به ارث رسیده است. حالا همان پژوهشگران در مقاله ای که در مجله ی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده می گویند که نئاندرتال ها نوعی ژن محافظت کننده در مقابل کووید-۱۹ نیز دارند.
نیمی از مردمی که خارج از آفریقا زندگی می کنند نوعی از ژن نئاندرتال ها را دارند که خطر مبتلاشدن به نوع شدید کووید-۱۹ و بستری شدن را ۲۰ درصد می کاهد.
برخی افراد پس از مبتلاشدن به کووید-۱۹ به شدت مریض می شوند در صورتیکه بعضی دیگر بیماری خفیف می گیرند و بدون علامت هستند. علاوه بر عوامل خطرزایی مثل سن بالا و دیابت، تنوع ژنتیکی نیز می تواند افراد را در مقابل این ویروس حساس تر و یا مقاوم تر کند. یک عامل ژنتیکی خطرزا بر روی کروموزوم ۳ قرار دارد و می تواند موجب افزایش نارسایی تنفسی و حتی مرگ شود.
هوگو زبرگ(Hugo Zeberg) و وانته پابو(Svante Pääbo) از موسسه ی کارولینسکای و مکس پلانک سال قبل کشف کردند که این عامل خطر از نئاندرتال ها به ما رسیده است.
اکنون مطالعات نشان می دهد که نئاندرتال ها ژن محافظتی نیز برای ما باقی گذاشته اند. آنها قسمتی از کروموزوم ۱۲ را یافتند که ۲۰ درصد احتمال بستری شدن در اثر ویروس را می کاهد. ژن های این منطقه "OAS" نام دارند و فعالیت آنزیمی را تنظیم می کنند که موجب تخریب ژنوم های ویروس می شود و بنظر می رسد آنزیم های مربوط به نئاندرتال ها این کار را بهتر انجام می دهند.
هوگو زبرگ محقق گروه علوم اعصاب موسسه ی کارولینسکای می گوید: این مطالعات نشان می دهد که ژن های به ارث رسیده از نئاندرتال ها یک "شمشیر دو لبه" است. آنها به ما ژن هایی داده اند که هم می توانیم آنها را لعنت نماییم و هم می توانیم ازشان تشکر نماییم.
این تحقیقات همچنان نشان داد که ژن های محافظت کننده بعد از عصر یخبندان به شدت افزایش یافته و بنا بر این حالا نیمی از افراد خارج از آفریقا این نوع ژن را دارند.
وانته پابو مدیر موسسه ی انسان نشاسی تکاملی مکس پلانک می گوید: جالب است که این نوع ژن نئاندرتال ها در خیلی از مناطق جهان وجود دارد. این مساله نشان میدهد که این ژن در گذشته ژن مطلوبی بوده است. همین طور این مساله که ژن های مختلف نئاندرتال ها تاثیرات کاملا معکوس بر روی کووید-۱۹ می گذارند بسیار جالب است. امروزه سیستم ایمنی آنها ما را هم بطور مثبت و هم منفی تحت تاثیر قرار می دهد.




منبع:

1399/11/30
21:19:02
0.0 / 5
1079
تگهای خبر: ایمنی , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات