توانایی باکتری ها برای ایجاد ایمنی قوی در مقابل ویروس ها

توانایی باکتری ها برای ایجاد ایمنی قوی در مقابل ویروس ها دیجیتالر: پژوهشگران انگلیسی در بررسی خود نشان داده اند که باکتری ها می توانند سیستم دفاعی خودرا در مقابل ویروس ها تکامل بدهند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه دورام"(Durham University) با همکاری پژوهشگران "دانشگاه لیورپول"(University of Liverpool)، "دانشگاه نورث آمبریا"(Northumbria University) و شرکت "نیوانگلند بیولبز"(New England Biolabs)، پژوهش مشترکی را انجام داده اند و امیدوارند که بتوانند از سیستم های دفاعی جدیدی در باکتری ها برای مقایسه تغییرات ژنوم انسان استفاده کنند.
دانشجویان دانشگاه دورام نیز روی این پژوهش کار کرده اند تا عملکرد پیچیده ایمنی ذاتی باکتری ها را نشان دهند.
باکتری ها برای محافظت از خود در مقابل ویروس های معروف به "باکتریوفاژ"(Bacteriophage)، خیلی از سیستم های دفاعی خویش را تکامل بخشیده اند. خیلی از این سیستم ها به ابزارهای زیست فناوری سودمندی تبدیل گشته اند؛ مانند ویرایش ژن که طی آن تغییرات کوچکی در DNA مورد نظر ایجاد می شود.
پژوهشگران در این پروژه نشان داده اند که دو سیستم دفاعی به صورت مکمل برای محافظت از باکتری ها در مقابل باکتریوفاژها کار می کنند.
یک سیستم، از باکتری ها در مقابل باکتریوفاژهایی که هیچ تغییری در DNA آنها ایجاد نکرده است، محافظت می کند.
بعضی از باکتریوفاژها، DNA خویش را تغییر می دهند تا از اولین سیستم دفاعی باکتری ها جلوگیری نمایند. سیستم دوم معروف به "BrxU"، با استفاده از DNA اصلاح شده، از باکتری ها در مقابل باکتریوفاژها محافظت می کند و بدین ترتیب، لایه دوم دفاعی را ارائه می دهد.
پژوهشگران، یک تصویر سه بعدی بسیار دقیق از BrxU تهیه کردند تا بهتر بفهمند که این سیستم دفاعی چگونه با DNA اصلاح شده، از باکتری ها در مقابل باکتریوفاژها محافظت می کند.
سیستم دفاعی BrxU، این توانایی را دارد که یکی دیگر از ابزارهای سودمند زیست فناوری باشد برای اینکه همان تغییرات DNA که BrxU آنها را تشخیص می دهد، در سرتاسر ژنوم انسان ظاهر می شوند و در سرطان و "بیماری های نورودژنراتیو"(Neurodegenerative Disease) وجود دارند.
دکتر "تیم بلور"(Tim Blower)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: توانایی تشخیص DNA اصلاح شده، بسیار مهم می باشد برای اینکه تغییرات مشابهی در سرتاسر DNA ژنوم انسان رخ می دهد. این لایه اضافی از اطلاعات که "اپی ژنوم"(Epigenome) نام دارد، با رشد کردن ما تغییر می یابد و در شرایطی مانند بروز سرطان و بیماری های نورودژنراتیو نیز تغییر می کند. اگر بتوانیم BrxU را بعنوان یک ابزار زیست فناوری برای ترسیم این اپی ژنوم توسعه دهیم، درک ما را در مورد اطلاعات تطبیقی که رشد و پیشروی بیماری ما را کنترل می کنند، تغییر خواهد داد.
دانشجویانی که در این پژوهش شرکت داشتند، بعنوان بخشی از پروژه کارگاه میکروبیولوژی خود موظف شدند تا باکتریوفاژهای جدید را جهت بررسی عرضه کنند. این باکتریوفاژها به انسان لطمه نمی رسانند اما درست زمانی که سیستم ایمنی بدن انسان نسبت به عفونت ها واکنش نشان می دهد، باکتری ها مجبور می شوند سیستم دفاعی خویش را که از آنها در مقابل باکتریوفاژها محافظت می کند، تکامل بدهند. باکتریوفاژها از رودخانه "ریور ویر"(River Wear)، حوضچه های محوطه دانشگاه و سایر آبراه های اطراف دورام جمع آوری شده بودند.
این پژوهش، در مجله "Nucleic Acids Research" به چاپ رسید.




منبع:

1400/07/28
10:16:05
5.0 / 5
514
تگهای خبر: ایمنی , سیستم , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات