ثبت ۲ رکورد تاریخی با انجام یک آزمایش در ایستگاه فضایی بین المللی

ثبت ۲ رکورد تاریخی با انجام یک آزمایش در ایستگاه فضایی بین المللی به گزارش دیجیتالر فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین المللی برای بار دوم موفق به برداشت فلفل های چیلی در فضا شدند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از بی ای، فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی که طی یک آزمایش برای نخسین بار موفق به پرورش فلفل های چیلی در فضا شده بودند حالا برای دومین بار موفق به برداشت این فلفل های چیلی و تهیه غذا با آنها شدند.
فضانوردان با انجام این آزمایش ناسا که شامل رشد و برداشت فلفل چیلی در فضا بود، دو رکورد جهانی را ثبت کردند. اولین رکورد برای رشد محصولی در فضا که توسط آن تعداد زیادی از فضانوردان از آن در فضا تغذیه کرده اند بود و دیگری، رکورد انجام طولانی ترین آزمایشی که تابحال در ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) انجام شده، است.
این دومین باری است که فلفل های چیلی در فضا رشد کرده اند. سایت بیزینس اینسایدر در ماه نوامبر گزارش داد که خدمه ایستگاه فضایی بین المللی برای نخستین بار از آنها برای تهیه تاکو(غذای مکزیکی)، گوشت بریان با تورتیا و سبزیجات بهره برده اند.


"مت رومین"(Matt Romeyn) محقق ارشد آزمایش فلفل در گفتگو با سایت بیزینس اینسایدر اظهار داشت که گروه تولید این محصول در ناسا انتظار نداشتند به این دو رکورد دست یابند.
به قول رومین باآنکه برداشت فلفل چیلی در فضا در مقایسه با آزمایش های زمینی کمی با تاخیر صورت گرفت اما فضانوردان در نهایت موفق شدند. فضانوردان در آزمایشی معروف به "Plant Habitat-۰۴" به رشد فلفل در فضا پرداخته بودند. چندی قبل خدمه ایستگاه فضایی بعد از ماه ها، ثمره تلاشهای خویش را که یکی از آنها رشد این فلفل ها بود، دیدند. آزمایش پرورش فلفل یکی از پیچیده ترین آزمایشات رشد محصولات کشاوزی در فضا تا به امروز است چون که دوره رشد این محصول طولانی بوده و قبل از رشد احتیاج به گرده افشانی داشته است.
رومین اظهار داشت: با این آزمایش توانستیم کاری نماییم که تعداد بیشتری از فضانوردان فرصت بررسی این فلفل ها را داشته باشند و علاوه بر فضانوردان مأموریت کرو-۲ فضانوردان مأموریت کرو-۳ هم این فرصت را داشتند.
"مت رومین"(Matt Romeyn) محقق اصلی آزمایش PH-۰۴ پیش تر و در ماه مه اظهار داشته بود: این آزمایش به علت جوانه زنی طولانی و زمان رشد این محصول یکی از آزمایش های پیچیده رشد گیاه در ایستگاه فضایی است. فلفل سرشار از ویتامین C و سایر مواد مغذی است. ویتامین C آنها حتی از برخی مرکبات هم بیشتر است. این موارد سبب می شود فلفل یک گزینه عالی برای آزمایش در ایستگاه فضایی باشد. پرورش سبزیجات رنگی در فضا می تواند مزایای طولانی مدت خوبی بر سلامت جسمی و روانی فضانوردان داشته باشد.
رومین اضافه کرد: برای آزمایش اخیر، ابتدا انتظار می رفت که فلفل ها طی مدت ۱۲۰ روز رشد کنند. با این وجود، آنها در نهایت طی مدت ۱۳۷ روز رشد کردند و این طولانی ترین آزمایش در فضا بود. رکورد طولانی ترین آزمایش قبلی در سال ۲۰۱۶ و متعلق به رشد "گل های آهاری"(zinnia flowers) طی مدت ۹۰ روز بود.


بعد از برداشت فلفل چیلی، به نظر می آید تاکو محبوب ترین وعده غذایی فضانوردان در فضا باشد. کایلا بارون فضانور مأموریت کرو-۳ اسپیس ایکس به تازگی در حساب کاربری خود در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و اینستاگرام تصاویری از فضانوردان که درحال خوردن این تاکوها بودند، منتشر نمود. بارون با انتشار این تصاویر نوشت: به لطف این فلفل ها ما توانستیم تاکوی لذیذی را تهیه نماییم.
بذرها شامل بذر فلفل تند سبز هَچ(Hatch chile pepper) اسپانیولا نیومکزیکو با تندی متوسط بودند. این فلفل یکی از معدود گونه هایی است که افراد به صورت معمول آنرا وقتی سبز و بعدها که به رنگ قرمز در می آید، مصرف می کنند. در آزمایش های زمینی این فلفل ها مناسب بودن خود جهت استفاده در محیط های کنترل شده را نشان دادند.
به قول رومین، فلفل ها تند بودند. او اظهار داشت: نشانه ها از آن حکایت می کند که بعضی از فلفل ها تندتر از حد انتظار بوده اند که البته این امر با عنایت به تأثیر ناشناخته ای که ریزگرانش می تواند بر سطوح کپسایسین فلفل ها داشته باشد، عجیب نیست.
کپسایسین یا کاپسِی سین(Capsaicin) ماده ای شیمیایی تند موجود در فلفل های چیلی است که گیاهانی از سرده کپسیکوم می باشند. این ماده در فلفل های تند(سبز و قرمز) یافت می شود. علت اصلی تند بودن فلفل ها همین ماده است و خوردن آن سبب افزایش دمای بدن و احساس گرمی می شود.
ناسا اظهار داشت: بعد از آزمایش موفقیت آمیز فلفل در فضا و رشد این محصول، محصول بعدی که می خواهیم رشد دهیم گوجه فرنگی گیلاسی و آزمایش انواع جدیدی از سبزیجات برگ دار است.
رومین در اینباره اظهار داشت: زمانی که ما آزمایش پرورش فلفل در فضا را آغاز کردیم می دانستیم که کشت فلفل در فضای ریزگرانش فضا کار آسانی نیست اما این آزمایش نشان داد که ما در راه درستی برای تولید محصولات فضایی قرار داریم.


او افزود که هدف این آزمایش ها تولید یک محصول پایدار و مناسب برای مأموریت های طولانی مدت آینده همانند سفر به ماه و در نهایت مریخ است.
ناسا اخیرا چالشی تازه برگزار کرده بود و در آن از سازمان ها و افراد جامعه خواسته بود تا جالب ترین ایده های خود در مورد نحوه ی تغذیه فضانوردان در مأموریت های فضایی را عرضه کنند.
ناسا در چارچوب چالش "غذای فضای عمیق"(Deep Space Food) از آشپزها، مشاغل کوچک و دانش آموزان دعوت کرد تا ایده هایشان در مورد تولید غذا برای فضانوردان را به اشتراک گذارند و برای گروههای برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری در نظر گرفته شد.
بعضی از ایده های برگزیده شامل مواردی چون: رشد ریزجلبک در فضا و خشک کردن آنها و استفاده بعنوان اسنک های ترد، تولید غذا از سلول حشرات به جای استفاده از گوشت، ایجاد یک سیستم همزیستی از جلبک، مخمر، قارچ و گیاهانی که در خاک مصنوعی چاپ سه بعدی شده رشد می کنند، سیستم فتوسنتز مصنوعی و سیستمی که از پلاستیک و ضایعات زیستی بعنوان منبع کربن برای تولید محصول استفاده می نمایند، بود.




منبع:

1400/09/16
12:45:40
5.0 / 5
754
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات