شلیك خورشید به سمت تیله آبی!

ماجراهای اعجاب انگیز طوفان های خورشیدی و انرژی هایی که به ما رسیدند

ماجراهای اعجاب انگیز طوفان های خورشیدی و انرژی هایی که به ما رسیدند دیجیتالر: فعالیت خورشید، امسال درحال افزایش بوده و این به مفهوم افزایش یافتن ماجراهای اعجاب انگیز در رابطه با طوفان های خورشیدی است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، «طوفان خورشیدی» اصطلاحی است که برای تأثیرات جوی روی زمین استفاده می شود که از رویدادهای خاص رخ داده در خورشید سرچشمه می گیرند. مردم بطور معمول خورشید را به عنوان یک نور درخشان در نظر می گیرند که هیچ گاه تغییر نمی کند اما در حقیقت، خورشید یک گوی بزرگ از گازهای مذاب است که دائما در جریان هستند. با نزدیک شدن خورشید به اوج چرخه فعالیت خود، طوفان های خورشیدی پرتکرار و قوی تر می شوند.
طوفان های خورشیدی زمانی رخ می دهند که خورشید، فوران های بزرگ انرژی را به شکل شراره های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی منتشر می کند. این پدیده ها جریانی از بارهای الکتریکی و میدان های مغناطیسی را با سرعتی حدود سه میلیون مایل در ساعت به سمت «تیله آبی» منظومه شمسی یعنی زمین می فرستند.
هنگامی که یک طوفان خورشیدی به زمین برخورد می کند، اغلب یک نمایش خیره کننده از نور را در بخش هایی از جو به وجود می آورد. طوفان های خورشیدی می توانند ماهواره ها و انواع مختلف ارتباطات الکترونیکی را مختل کنند.
طوفان های خورشیدی با یک انفجار بزرگ در خورشید شروع می شوند. این انفجارها که شراره های خورشیدی نام دارند، می توانند به اندازه انرژی میلیاردها بمب هسته ای قوی باشند. شراره های خورشیدی بطور معمول با انتشار جریان های بزرگی از پلاسمای بارور همراه هستند که با سرعت میلیونها مایل در ساعت حرکت می کنند. به این جریان ها، خروج جرم از تاج خورشیدی می گویند. هنگامی که این جریان های پر انرژی و قدرتمند به زمین برخورد می کنند، می توانند طوفان های ژئومغناطیسی را در پی داشته باشند که ماهواره ها و شبکه های برق را مختل می کنند.
به عنوان مثال، در فوریه سال ۲۰۱۱ یک مورد خروج جرم از تاج خورشیدی تولید شده ازطریق یک شراره خورشیدی بسیار قوی، ارتباطات رادیویی را در سراسر چین مختل کرد. تعدادی از کارشناسان براین باورند که یک طوفان بزرگ خورشیدی می تواند بیش از ۲۰ برابر بدترین طوفان ها، خسارت اقتصادی بوجود آورد.
دانشمندانی که طوفان های خورشیدی را مطالعه می کنند، دریافته اند که بنظر می رسد فرکانس شعله های خورشیدی، از یک چرخه خورشیدی ۱۱ ساله پیروی می کند. در زمان اوج فعالیت ممکنست هر روز چندین طوفان خورشیدی رخ دهد. در مواقع دیگر ممکنست کمتر از یک طوفان خورشیدی در هفته رخ دهد. دانشمندان پیش بینی می کنند که چرخه فعالیت فعلی خورشید منجر به اوج گرفتن طوفان های خورشیدی در سال ۲۰۲۵ خواهد شد.


فوران شراره بزرگ خورشیدی از لکه بیش فعال خورشید
یک انفجار مهیب در خورشید، یک شراره خورشیدی قوی را از یک لکه جدید خورشیدی در روز ۹ ژانویه ۲۰۲۳ آزاد کرد. این لکه به آرامی به سمت زمین می چرخد.
مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی در «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA) گزارش داد این شراره خورشیدی که در ساعت ۱: ۵۰ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، به عنوان یک طوفان خورشیدی کلاس X۱.۹ فوران کرد، موجب خاموشی موقت اما قوی رادیویی در بخش هایی از آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و اقیانوس آرام شد. شراره های کلاس X قوی ترین انواع طوفان های خورشیدی هستند. بر طبق گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، شراره خورشیدی روز دوشنبه از همان لکه خورشیدی سرچشمه گرفته بود که یک شراره خورشیدی کلاس X۱.۲ را در پنجم ژانویه منتشر نمود.
«تونی فیلیپس»(Tony Phillips)، ستاره شناس وب سایت هواشناسی فضایی «SpaceWeather» در یک پست نوشت: منبع این شراره خورشیدی، لکه بیش فعال خورشیدی «AR۳۱۸۴» است. لکه خورشیدی رو به سیاره ما نیست و اواخر این هفته در راستای ما خواهد چرخید.
ناسا با تلسکوپ فضایی موسوم به «رصدخانه سولار داینامیکس»(Solar Dynamics Observatory) خود که بطور مداوم خورشید را در طول موج های مختلف مشاهده می کند، تصاویر و ویدئو های خیره کننده ای را از این شراره خورشیدی گرفت.


1401/10/23
13:56:01
5.0 / 5
408
تگهای خبر: الكترونیك , پست , تولید , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات