تشکیل نهاد فرابخشی رگولاتوری عدم شناخت دقیق تکنولوژی های جدید

تشکیل نهاد فرابخشی رگولاتوری عدم شناخت دقیق تکنولوژی های جدید به گزارش دیجیتالر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: درحال پیگیری تشکیل یک نهاد فرابخشی هستیم که مسئولیت هماهنگی و تنظیم گری این حوزه را به عهده گیرد.



به گزارش دیجیتالر به نقل از وزارت ارتباطات، این جلسه که با حضور احسان چیت ساز، معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال، روح الله رهامی، معاون حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری و جمعی از مدیران شرکت های دانش بنیان، صرافی های رمز ارز، و کارشناسان حوزه بلاک چین برگزار گردید، به یکی از صریح ترین گفت وگوهای دولت با بخش خصوصی در عرصه حکمرانی رمز ارزها تبدیل شد.
هاشمی با تکیه بر این نکته که «تحول و نوآوری جایی بیرون از دولت اتفاق می افتد»، اظهار داشت: اگر بدنبال نوآوری هستیم، باید بپذیریم که این نوآوری در بخش خصوصی اتفاق می افتد، نه در ساختارهای سنتی دولتی. وظیفه ما این است که راه را باز نماییم، نه این که با مقررات متناقض، آنرا ببندیم.
او این اظهارات را در جواب انتقادات فعالان این حوزه بیان کرد که از سردرگمی میان مصوبات گوناگون و متعارض، فقدان چشم انداز پایدار و ترس از جرم انگاری ناگهانی فعالیت هایشان سخن گفتند.

تعارض منافع و عدم شناخت فناوری، دو بحران پنهان حکمرانی

وزیر ارتباطات، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موانع اصلی سیاستگذاری در عرصه فناوری های نو، اظهار داشت: یکی از چالش های اصلی ما، عدم شناخت دقیق نسبت به تکنولوژی های جدید است. این مسأله فقط فنی نیست، بلکه فرهنگی، اداری و حتی نهادی است.
او همین طور از «تعارض منافع» به عنوان یک عامل مزمن در تعارضات سیاستی یاد کرد و اضافه کرد: «این تعارض منافع در خیلی از ساحت های فناوری دیده می شود. ما باید جرأت نماییم و وارد گفت و گوی بین نهادی و فرابخشی شویم تا این گره ها باز شود.»

رگولاتوری بخشی، بلای جان اقتصاد دیجیتال

یکی از محوری ترین بخش های سخنرانی هاشمی، نقد صریح او به فقدان یک نهاد تنظیم گر ملی و جامع در عرصه رمز ارزها بود. وی با اشاره به رگولاتورهای متعدد، اما ناکارآمد، هشدار داد: «رگولاتوری بخشی، نه فقط مشکلات را حل نمی کند، بلکه پیکر نحیف شده اقتصاد دیجیتال را از این هم نحیف تر می کند. ما بطور جدی درحال پیگیری تشکیل یک نهاد فرابخشی هستیم که مسئولیت هماهنگی و تنظیم گری این حوزه را به عهده گیرد.»
او با یادآوری تجربه های جهانی و اشاره به نهادهای فرامالی در کشورهای پیش رو، بر ضرورت فاصله گرفتن از تمرکز صرف بر تنظیم گری مالی تاکید و از «ایجاد کارگروه اقتصاد دیجیتال با نگاه فنی و سیستمی» به عنوان یکی از اقدامات امیدبخش یاد کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به گزارش هایی درباره ی ایجاد بازارهای زیرزمینی رمز ارزها اظهار داشت: «این موضوع برای ما به شدت نگران کننده است. وقتی سیاستگذاری شفاف نباشد، مردم به سوی بازارهای غیررسمی می روند و این، ریسک را هم برای مردم بالا می برد، هم برای حاکمیت.»
او افزود که در جلسات هیات دولت، «به صورت منطقی و مستند» از توسعه شفاف و ضابطه مند زیست بوم رمز ارز دفاع خواهدنمود.
در این جلسه، احسان چیت ساز، معاون سیاستگذاری و توسعه اقتصاد دیجیتال، نیز با ارائه تحلیلی از کاستی های گذشته اظهار داشت: «در سالیان اخیر، ما با رویکرد های دفعی و انفعالی، فرصت های مهمی را از دست دادیم. حالا زمان آن رسیده که بجای مقاومت در مقابل نوآوری، در کنار آن حرکت نماییم.»
او با استقبال از پیشنهادات فعالان حوزه، خواهان «نهادینه سازی سازوکارهای هم آفرینی سیاست گذاری» میان دولت و بخش خصوصی شد.

فعالان رمز ارز چه گفتند؟ از ‌پریشانی حقوقی تا هجمه بی اعتمادی

حاضران در نشست نیز با صراحت از مشکلات خود گفتند. برخوردهای سلیقه ای، نبود مرجع پاسخ گو، ابلاغ مصوبات متعارض از طرف برخی نهادها، سخت گیری های مالیاتی و بلاتکلیفی کیف پول ها همچون مطالبی بود که عنوان شد.
در پایان این جلسه، وزیر ارتباطات با تکیه بر ادامه گفت و گوی دولت با فعالان حوزه رمز ارز، اظهار داشت: ما در دولت حامی عقلانی توسعه این زیست بوم هستیم، مشروط به این که شفافیت، امنیت مردم و گسترش زیرساخت های ملی بصورت همزمان دیده شوند.
رهامی معاون حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نیز ضمن بیان سوابق حقوقی و تقنینی موضوع اصرار کرد بنظر می رسد برمبنای اساسنامه بانک مرکزی، این نهاد متولی رمز پول است و تنظیم گری رمز ارز به یک نهاد فرابخشی تنظیم گر نیاز دارد.
اگرچه این جلسه گام مهمی در هم صدایی دولت و فعالان حوزه رمز ارز بود، اما بازسازی اعتماد میان این دو ضلع، نیازمند تغییرات نهادی، شفاف سازی حقوقی و تنظیم گری مشارکتی است. آن چه امروز شنیده شد، نشانه ای از یک چرخش پارادایمی در دولت نسبت به فناوری های نو است؛ اما راهی که باید پیموده شود، بازهم پیچیده و طولانی است.


منبع:

1404/02/17
09:43:59
5.0 / 5
13
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , تجربه , تكنولوژی , دیجیتال
این مطلب دیجیتالر را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت بینندگان دیجیتالر در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
کامنت:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دیجیتالر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات
دنیای دیجیتال در دستان شماست. دیجیتالر، همراه شما در دنیای فناوری اطلاعات