پرداخت 3500 میلیارد تومان تسهیلات به استارتاپ ها از جانب بانك ها

پرداخت 3500 میلیارد تومان تسهیلات به استارتاپ ها از جانب بانك ها دیجیتالر: تهران – معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از پرداخت 3500 میلیارد تومان تسهیلات به شركت های استارتاپی طی شش ماهه ابتدایی سال 1397 اطلاع داد.


به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری در دومین گردهمایی سراسری مدیران صندوق كارآفرینی امید ضمن اشاره به این كه این صندوق مانند نامش باید در دل مردم امید تولید كند، اظهاركرد: اتفاقی كه البته با عملكرد مناسب این صندوق رخ خواهد داد.
وی اظهار داشت: كشورهایی كه پیشرفت كرده و توانسته اند سرعت ویژه ای در رشد اقتصاد داشته باشند، بر فعالیت نخبگان در بستر تكنولوژی های جدید تكیه كرده اند.
دلیری با بیان اینكه، كشور ما هم در چند سال قبل به نیروی انسانی توجه ویژه تری داشته و قانون حمایتی را در این راستا بوجود آورده است، اضافه كرد: در جهت این قانون تكالیفی مشخص و نهادهای مالی تولید و فعالیت هایی شروع شد كه نتایج آن امروز در زندگی روزمره مردم مشهود است.
وی با اشاره به این كه امروز بیشتر از 3700 شركت دانش بنیان در ایران وجود دارد، اظهار داشت: در شرایط اقتصادی كنونی كشور كه شركت های سنتی با سرعت رشد پایینی مواجه بوده اند، شركت های دانش بنیان رشد قابل توجهی داشته اند به طوریكه در رصد معاونت علمی رشد بالای 15 برابری بعضی از این شركت ها را شاهد بوده ایم.

**اقتصاد دانش بنیان پایه اصلی اقتصاد مقاومتی است
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تمركز مقام معظم رهبری در مبحث اقتصاد دانش بنیان كه در مقوله اقتصاد مقاومتی مطرح است، اظهار داشت: هر فعالیتی كه با بستر دانش و فكر همراه باشد، روزبه روز رشد می كند و این رشد شرایط رقابت پذیری را تولید خواهد نمود.
دلیری اضافه كرد: هنگامی كه شركت های موفق دنیا جایگاه خویش را به شركت های با پایه دانشی داده و حرف اول را در دنیا می زنند، مشخص می گردد كه دانش، فكر و اندیشه بر سرمایه فیزیكی برتری دارد.
وی بیان كرد: امروزه در دنیا كارخانه های تولیدی و خودروسازی شركت های نخست دنیا نیستند، بلكه پلت فرم های استارتاپی و شركت های با بستر دانشی حرف اول را می زنند، در كشور ما هم همین بستر در حال شكل گیری است.
به گفته دلیری، زمانی شركت های بزرگ كشور در زمینه پتروشیمی، سیمان، خودروسازی و غیره بود، اما با بررسی تازه ای می توان دریافت كه رشد این شركت ها امروزه حتی نزولی بوده است.
دلیری اضافه كرد: درحالی كه استارتاپ هایی ظرف یك سال تحولی در حوزه تخصصی خود در كشور بوجود آورده و بیشتر از چند ده هزار شغل تولید می كنند. درحالی كه كل دارایی آنها یك سامانه یا یك پلت فرم است.
وی فضای دانشگاهی كشور را متغیر از گذشته دانست و بیان كرد: اساتید و دانشجویان ما امروزه به این درك رسیده اند كه برای بهره برداری بهتر از علم باید به سمت تأسیس شركت های دانش بنیان پیش روند. همان گونه كه سال های گذشته بانك ها به عرصه استارتاپی اعتماد نمی كردند اما امروز استقبال آنها رو به گسترش است.
وی بیان كرد: در 6 ماهه گذشته بانك های ما 3500 میلیارد تومان تسهیلات به شركت های استارتاپی پرداخته اند. این نشان دهنده این مورد است كه اعتماد لازم بوجود آمده است كه جوانان می توانند تحول تولید كنند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: شركت های استارتاپی و نوپا دانش بنیان از پشتوانه اندیشه و علم افراد فرهیخته برخورداد هستند و این مورد سبب توقف ناپذیری آنان می گردد.

**صندوق كارآفرینی امید به پشتیبانی از شركت های نوپا می پردازد
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی درادامه با اشاره به تفاهم نامه مشتركی كه پیش ازاین با صندوق كارآفرینی امید به امضا رسیده است، اظهار داشت: این تفاهم نامه برای پشتیبانی از شركت های كوچكی است كه اخیرا قدم در این راه می گذارند، چراكه این شركت ها بیشتر نیاز به حمایت دارند.
دلیری بیان كرد: این تفاهم نامه برای تولید یك فهم مشترك بود. درحالی كه اعتقاد داریم بستر فعالیت این صندوق اشتغال است، اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی هم برای معاونت علمی و هم گردانندگان این صندوق از اولویت بیشتری برخوردار می باشد.
وی تصریح كرد: توقع ما این است كه توجه به استارتاپ ها و فضای دانش بنیان به استان های كشور تزریق شده و این تكلیف تولید شود كه اولویت سرمایه گذاری و حمایتی ما دانش بنیان كشور است كه بتوانیم تولید علمی داشته باشیم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی اضافه كرد: این تولید به عقب بازنخواهد گشت، چراكه پشت آن افراد فرهیخته و دارای اندیشه هستند. استارتاپ موفق دارای رشد هفتگی است، پس هیچوقت بدهكار بانكی نخواهد بود كه باعث نكول شود.
وی تكلیف اساسی كه در وظایف صندوق كارآفرینی امید باید در نظر گرفته شود، تولید فایل بررسی متفاوت برای استارتاپ ها و فعالیت های دانش بنیان دانست و اظهار داشت: باید كارشناسانی در این عرصه قرار بگیرند كه نسبت به استارتاپ ها شناخت داشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی افزود: در مبحث ضمانت نامه، باید به موضوعاتی مانند منابع انسانی، بازار شركت، واحد تحقیق و توسعه و غیره توجه كرد. چراكه یك فكر ارزش بالاتری از اسناد ملكی دارد. ضمن اینكه معاونت علمی هم این نوع فعالیت ها را با استفاده از صدور ضمانت نامه به وسیله صندوق های پژوهشی و فناوری حمایت خواهد نمود.
دلیری تصریح كرد: در سال قبل بالای هزار و 800 ضمانت نامه با استفاده از 6 صندوق پژوهش و مشاوره ای موردحمایت معاونت علمی صادر گردیده است كه حتی یك مورد نكول نداشته است.
وی بیان كرد: اگر همت اقتصاد كشور بر پایه دانش، فكر و فناوری باشد، می توان امیدوار بود كه سرعت رشد كشورمان از كشورهای پیشرفته هم بیشتر باشد. چراكه بستر نیروی انسانی در ایران بسیار برجسته است. ما رتبه نخست تولید علم در منطقه و 16 در دنیا هستیم، اما این بایستی در تولید محصول هم خویش را نشان دهد.
علمی ** 1836 **1440


1397/08/09
20:52:53
5.0 / 5
4773
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات