رئیس دانشگاه امیركبیر در گفت و گو با ایرنا:
ماهواره پیام 300 ثانیه در مدار قرار گرفت
دیجیتالر: رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر از پیام بعنوان پیروزی بزرگ در ساخت آغازین ماهواره عملیاتی با طول عمر و فناوری بالا در مدار 500 كلومتری سطح زمین نام برد و اظهار داشت: این ماهواره به مدت 300 ثانیه در مدار قرار گرفت.
احمد معتمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با گروه دانشگاه ایرنا اظهار نمود: ساخت ماهواره موفقیتی بزرگ است در عین حال كه از نظر كاربردی نتوانست در مدار قرار بگیرد اما بسیار به هدف خود نزدیك شد.
وی افزود: دو تیم پرتاب كننده و ساخت ماهواره كار بسیار مهمی را انجام داده اند كه جای تبریك دارد. ماهیت كارهای علمی به گونه ای است كه در شروع گاهی اوقات منجر به شكست میگردد.
معتمدی درباب سیگنال هایی كه در شش دقیقه نخست توسط ماهواره ارسال شده است، اظهار داشت: تمام اطلاعات لازم در شروع كار ماهواره به زمین ارسال شد كه نشان می هد ماهواره كار خودرا به درستی انجام داده است.
معتمدی اظهار داشت: محاسبه سرعت پرتاب ماهواره باید بررسی شده تا در پرتاب های بعدی این مشكل تكرار نشود. حتی امكان دارد ماهواره بیشتر از 6 دقیقه در فضا قرار گرفته باشد برای اینكه ماهواره همیشه در دید آنتن نیست.
رئیس دانشگاه امیركبیر اظهار داشت: ماهواره پیام به صورت كامل در اقیانوس هند سقوط كرده است و منفجر نشده برای اینكه در مدار اصلی قرار گرفت.
وی افزود: اگر ماهواره با سرعت لازم و زاویه صحیح در مدار قرار نگیرد و كار اصلی خودرا انجام ندهد مثل دیگر ماهواره ها به سمت پایین (زمین) سقوط می كند.
رئیس دانشگاه امیركبیر با اشاره به اینكه ماهواره به گونه ای نبوده كه حاوی مواد منفجره باشد، اظهار نمود: ماهواره منفجر نشده، برای اینكه موشك و ماهواره هردو كار خودرا به درستی انجام داده اند، بدین سبب ماهواره به صورت كامل سقوط كرده است.
معتمدی افزود: ماهواره با سرعت لازم در مدار مورد نظر (ارتفاع 500 كیلومتری از سطح زمین) قرار نگرفته است.
رئیس دانشگاه امیركبیر با اشاره به اینكه ماهواره پیام شروع كار است، اظهار نمود: ماهواره در كنترل زمین و طراح نیست بدین سبب مدیریت كنترل آن كار پیچیده ای است.
وی اظهار داشت: فقط چند درصد احتمال مثبت موجب می شد ماهواره به كاربرد برسد و موفقیت حاصل شود.
رئیس دانشگاه امیركبیر اظهار نمود: ساخت ماهواره بعدی كار ساده ای نیست و باید متخصصان مجموعه سازمان فضایی و اساتید دانشگاه برنامه ریزی های راهبردی جدید اتخاذ كنند. در ساخت ماهواره جدید در صورت نیاز از دانشگاه های صنعتی دیگر استفاده میگردد.
وی اظهار نمود: 10 تا 11 سال ساخت ماهواره طول كشید، درعین حال كه هزینه ساخت ماهواره در این مدت زمان 10 میلیارد تومان شد. اما ساخت پرتاب كننده هزینه بیشتری داشت.
معتمدی با اشاره به اینكه مدتی طول می كشد تا دلیل اصلی مشخص شود، اظهار داشت: هنوز محققان دلیل سقوط را پیدا نكرده اند برای اینكه این مسائل محاسبات سنگینی دارد. در حالیكه همه تصور می كردند محاسبات صحیح است.
**9465*1601**
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب