با تلاش پژوهشگران موسسه فیزیك آمریكا صورت گرفت

درمان تومور با شناگرهای كوچك رباتیك

درمان تومور با شناگرهای كوچك رباتیك به گزارش دیجیتالر پژوهشگران ˮموسسه فیزیك آمریكاˮ در پروژه جدید خود، ربات های بسیار كوچكی ابداع نموده اند كه می توانند با شنا در بدن، دارو را به محل مورد نظر برسانند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، ربات هایی كه در مقیاس میكرومتر ساخته می شوند، می توانند به شنا كردن در بدن بپردازند و داروها را به تومورها برسانند و یا عملكردهای ضروری دیگری را انجام دهند.
از جانب دیگر، گرایش طبیعی باكتری ها به حس كردن محیط، به این معنا است كه آنها می توانند مواد شیمیایی خاصی را به بدن انتقال دهند و یا با استفاده از آهنربا یا سیگنال های صوتی، از راه دور كنترل شوند.
این ربات های زیستی كوچك برای داشتن عملكرد موفقیت آمیز، باید از موادی تشكیل شوند كه می توانند واكنش های ایمنی بدن را پشت سر بگذارند. آنها همینطور باید بتوانند به سرعت در محیط های چسبناك شنا كنند و برای رساندن محموله مورد نظر، به سلول های بافت نفوذ كنند.
پژوهشگران "موسسه فیزیك آمریكا"(AIP) در این پروژه، شناگرهای باكتریایی ریزی را با كمك مهندسی ژنتیكی باكتری "اشریشیا كلی"(E. Coli) و ساختارهای كوچكی معروف به "nanoerythrosomes" ابداع كردند. این ساختارها كه از گلبول های قرمز خون و با تخلیه سلول ها به دست می آیند، غشاها را حفظ و آنها را تصفیه می كنند تا به مقیاس نانو برسند.
این حامل های كوچك گلبول قرمز، با استفاده از پیوندهای بیولوژیكی میان بیوتین و استرپتوییدین، به غشای باكتریایی متصل می شوند. این روند، دو پروتئین مهم را حفظ می كند؛ "TER 119" كه به nanoerythrosomes متصل می شود و "CD 47" كه از بلعیده شدن آن توسط درشت خوارها پیشگیری می كند.
باكتری اشریشیا كلی می تواند مانند یك موتور مولكولی عمل كند و كارهای مكانیكی این روند را انجام دهد. در این پژوهش، توانایی شنا كردن این باكتری، با استفاده از یك الگوریتم دوبعدی ارزیابی شد و ۲۰ ویدئو هم از عملكرد آنها به ثبت رسید.
این ریزشناگرها كه با باكتری ها همراه شده اند، ۴۰ درصد سریع تر از ریزذرات دیگر عمل می كنند و واكنش ایمنی كمتری را هم از جانب بدن به همراه دارند. این شناگران كوچك می توانند داروها را سریع تر به هدف مورد نظر در بدن برسانند و كمتر با واكنش سیستم ایمنی بدن روبرو می شوند.
پژوهشگران قصد دارند كار خویش را تا جایی ادامه دهند كه بتوانند ایمنی این شناگرهای كوچك را تنظیم كنند و محموله دارویی آنها را به تومور برسانند.
این پژوهش، در مجله "APL Bioengineering" به چاپ رسید.



1399/01/20
22:58:30
5.0 / 5
3544
تگهای خبر: ایمنی , ربات , ساخت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات