معجزه در تولید و اشتغال با پیوند دانشگاه و صنعت

معجزه در تولید و اشتغال با پیوند دانشگاه و صنعت دیجیتالر: كرج - ایرنا - استفاده از نتایج پژوهش ها و تحقیقات كاربردی مراكز دانشگاهی و علمی كشور در صنعت، كلید گسترش تولید و تولید فرصت های شغلی جدید و توسعه پایدار خواهد بود با این پیش فرض كه پژوهش های علمی منطبق با نیازهای صنعتی كشور باشد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، راهبرد برقراری پیوند بیشتر بین صنعت و دانشگاه گرچه می تواند آغازگر حركت جهشی در اقتصاد كشور باشد اما تا كنون آنطور كه باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است.
همانطور كه مسئولان و كارشناسان تاكید كرده اند توسعه پایدار كشور و بهبود اقتصاد بر مبنای حركت در مسیر علم و دانش استوار است و راه دستیابی به این ضرورت امروز، كاربردی كردن تحقیقات دانشگاهی است كه با استفاده از ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه و مراكز علمی امكان پذیر است كه در نهایت تولید بیشتر و اشتغال پایدار را به ارمغان می آورد.
بهره برداری از توانم نخبگان دانشگاهی در صنعت و حركت دانشگاه ها به سمت پژوهش ها و تحقیقات كاربردی مورد نیاز صنعت كشور و توجه بیشتر به فعالیت های دانش بنیان در حوزه صنعت از رویكردهای موثر در این بخش به حساب می آید.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هم مهر ماه سال جاری در دیدار نخبگان جوان با ایشان پیشرفت علمی را زمینه ساز اقتدار كشور دانستند و خاطرنشان كردند: كشور ما با وجود سابقه درخشان در زمینه علم، متأسفانه در دوران سلطه بیگانگان از قافله علم عقب افتاد كه باید این عقب افتادگی جبران شود.
افزایش كیفیت ضوابط شركت های دانش بنیان، «لزوم افزایش بودجه علم و فناوری، مدیریت صحیح منابع مالی در این بخش و ضرورت ارتقاء كیفیت مقالات علمی، نكاتی بود كه رهبر انقلاب اسلامی به آنها اشاره كردند.
ایشان تاكید كردند: من عمیقاً و قویاً، نخبه باور هستم و مسئولان هم باید باور كنند كه نخبه داریم و این نخبه ها می توانند سرنوشت كشور را تغییر دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای اقتصاد را از دیگر عناصر قدرت ایران برشمردند و تاكید كردند: باید به كاهش وابستگی و افزایش قدرت درون زای اقتصادی اهتمام جدی كرد.
پیشرفت علمی؛ زمینه ساز اقتدار كشور
رهبر انقلاب اسلامی، اصلی ترین راه جلوگیری از غرب زدگی كشور را، از بین بردن وابستگی دانستند و با تاكید بر اینكه از عناصر اصلی رهایی از وابستگی، پیشرفت علمی است، خاطرنشان كردند: در مسیر پیشرفت علمی و فناوری نباید هیچ مانعی از جانب دستگاه های مختلف بوجود آید.
رهبر انقلاب اسلامی همینطور گفتند: باید برای صنعت كشور، فكری اساسی شود زیرا صنعت گرفتار آفت مونتاژكاری شده است و تا وقتی كه این آفت وجود دارد، نوآوری مورد توجه قرار نخواهد گرفت و تحرك و كار علمی هم متوقف خواهد شد و در چنین شرایطی، میان دانشگاه و صنعت، ارتباطی برقرار نخواهد بود.
استفاده از طرح های خاص دانش بنیان كه از دل دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی سر بر می آورد البته آن هم بر مبنای نیازهای موجود در كشور، ما را به تولید و اشتغال پایدار رهنمون می سازد.
ایجاد پیوند بین این طرح ها و صنایع و مراكز تولیدی نگاهی است كه علاوه بر رونق علم و صنعت، به ایجاد فرصت های شغلی منتهی خواهد شد و باید اهتمام ویژه ای به آن داشت و هر روز آن را مستحكم تر كرد.
از سویی مبحث ارتقاء كیفیت كالاهای تولید داخل كشور كه از جانب مسئولان و صنعتگران به منظور افزایش قدرت رقابت پذیری جهانی دنبال می گردد با تولید پیوند بیشتر بین صنعت و دانشگاه به نتیجه مطلوب خواهد رسید زیرا نقش پیوند صنعت و دانشگاه در ارتقاء كیفیت تولیدات داخلی غیرقابل انكار است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در همایش ملی مهندسی ساخت و تولید در اراك اظهار داشت كه كمرنگ بودن ارتباط هدفمند و پایدار صنعت و دانشگاه در كشور یكی از دلایل صدمه رسان در حوزه تولید است كه باید این معضل در كمترین زمان ممكن برطرف شود.
برات قبادیان اضافه كرد: ارتباط اثرگذار در توسعه صنعتی و رونق تولید كشور از دانش افزایی و روابط هدفمند دو حوزه صنعت و دانشگاه نشات می گیرد.
وی اظهار نمود: سه تفاهم نامه برای تولید پایداری روابط صنعت و دانشگاه در دوره اول دولت تدبیر و امید منعقد شده است.
معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: تقویت مناسبات دانشگاه و صنعت از برنامه های اصولی دولت تدبیر و امید است.
وی از معرفی ۵۰ هزار دانشجو از مردادماه امسال به منظور تقویت پیوند دانشگاه و صنعت به واحدهای تولیدی و صنعتی هم اطلاع داد و تصریح كرد: پیش بینی می گردد تا آخر امسال شمار دانشجویانی كه برای مهارت آموزی به واحدهای صنعتی معرفی می گردند به ۵۰۰ هزار نفر برسد.
وی اظهار نمود: معرفی دانشجویان به مراكز صنعتی و بنگاه های تولیدی برپایه فعال شدن سامانه ملی كارآموزی در سازمان پژوهش ملی ایران صورت می گیرد.
استان البرز هم كه اكنون با عنوان قطب علم و فناوری كشور شناخته شده و از ده ها صنعت و مركز تحقیقاتی و علمی ملی میزبانی می كند، باید پیشگام در برقراری مستحكم ارتباط بین مراكز علمی و دانشگاهی و صنعت باشد.
استاندار البرز اظهار داشت كه بر مبنای آخرین آمار، 13 دانشگاه رسمی، 2 مؤسسه علمی و تحقیقاتی و 123 هزار دانشجو دراستان البرز فعالیت دارند و از طرفی بیش از 3 هزار و 500 واحد صنعتی هم در این استان فعال می باشند.
محمدعلی نجفی در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: ظرفیت های علمی و تحقیقاتی با برند ملی در این استان سبب شده است تا نام قطب علم و فناوری كشور را به البرز نسبت دهند و این امر هم خود ضرورت توجه به پتانسیل های علمی این استان را چند برابر مضاعف می سازد.
استاندار البرز ضرورت بهره مندی از پتانسیل های علمی قطب علم و فناوری كشور را مورد تاكید قرار داد و اظهار داشت: تجاری سازی علوم و توسعه فناوری های دانش بنیان اصلی ترین هدف در برنامه ریزی های استانی است كه قطب علم و فناوری در كشور به حساب می آید.
وی در ادامه با اشاره به اینكه البرز یكی از استان های دانشگاهی و صنعتی در كشور به حساب می آید، برقراری پیوند مستحكم تر بین صنعت و دانشگاه و كاربردی كردن تحقیقات و پژوهش های علمی در مراكز دانشگاهی و علمی استان را یك ضرورت دانست.
وی همینطور رفع مسائل و مشكلات جامعه دانشجویی، كوشش برای رفع مسایل رفاهی دانشجویان، برطرف ساختن موانع دانشگاه ها و تسهیل و بهبود شاخص ها در فعالیت های اساتید علمی دانشگاه ها را مورد تاكید قرار داد.
دانشگاه خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشكده مواد و انرژی، مركز آموزش علمی كاربردی جهاددانشگاهی، دانشگاه محیط زیست، دانشگاه فنی و حرفه ای، پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، پیام نور، دانشگاه فرهنگیان، مجموعه پردیس هنر، مركز جامع علمی كاربردی، موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) و همینطور مؤسسه های غیرانتفاعی رسام و مركز مجازی فارابی در استان البرز استقرار دارند.
از سویی بیش از 300 برند ملی در استان البرز تولید می گردد كه ظرفیتی اجتناب ناپذیر برای برقراری پیوند بین صنعت و دانشگاه و كاربردی كردن تحقیقات علمی بر مبنای نیازهای اقتصاد كشور است.
1535/6155خبرنگار: داریوش غفاری**انتشار دهنده: داریوش غفاری


1396/09/18
00:58:33
5.0 / 5
5276
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات