گیاهان می توانند ذرات پلاستیك را با ریشه های خود جذب كنند

گیاهان می توانند ذرات پلاستیك را با ریشه های خود جذب كنند به گزارش دیجیتالر پژوهشگران آمریكایی و چینی در بررسی جدید خود دریافتند كه گیاهان می توانند ذرات پلاستیك را با ریشه های خود جذب كنند و همین مبحث ارزش غذایی آنها را می كاهد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، گیاهان می توانند ذرات کوچک پلاستیک را با ریشه های خود جذب کنند. این مورد هم از رشد آنها پیشگیری می کند و هم ارزش غذایی آنها را می کاهد.
یافته های جدید پژوهشگران آمریکایی و چینی، شواهدی را عرضه می کند که نشان داده است نانوذرات پلاستیک می توانند در گیاهان انباشته شوند.
استفاده گسترده از محصولات پلاستیکی و قابلیت دوام این ماده در محیط زیست، به آلودگی قابل توجهی منجر گردیده است. پژوهشگران در این پروژه، نتایج ورود نانوپلاستیک ها به اکوسیستم دریایی و غذاهای دریایی را مورد بررسی قرار دادند.
"باوشان ژینگ"(Baoshan Xing)، دانشمند حوزه محیط زیست "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(UMass) اظهار داشت: آزمایش های ما شواهدی را در مورد انباشته شدن نانوپلاستیک در گیاهان نشان می دهند. ما در پژوهش خود، این روند را به صورت کامل نشان داده ایم.
ژینگ و همکارانش در این پروژه، یک مدل از گیاه "رشادی گوش موشی"(Arabidopsis thaliana) را در خاک پرورش دادند و تأثیر نانوپلاستیک ها را بر رشد گیاهان بررسی کردند.
ژینگ افزود: ذرات نانوپلاستیک که به کوچکی پروتئین یا ویروس هستند، تحت تأثیر هوازدگی تغییر می کنند و همین موضوع، آنها را از نانوپلاستیک های "پلی استایرن"(polystyrene) که معمولا در بررسی های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند، متمایز می سازد. به همین دلیل، ما نانوپلاستیک های پلی استایرن را با بارهای مثبت یا منفی جهت استفاده در آزمایش های خود تولید کردیم.


ژینگ افزود: نانوپلاستیک ها، زیست توده کلی نمونه های گیاهی را کاهش دادند. کاهش زیست توده، برای گیاه خوب نیست و ارزش غذایی آنرا می کاهد. ما در آزمایش خود دریافتیم که ذرات دارای بار مثبت می توانند ضرر بیشتری برای گیاه داشته باشند. دلیل این موضوع، دقیقا معلوم نیست اما امکان دارد که نانوپلاستیک های دارای بار الکتریکی مثبت، تعامل بیشتری با آب، مواد مغذی و ریشه ها داشته باشند و بیان مجموعه متفاوتی از ژن ها را راه اندازی کنند.
یافته های این پژوهش، شواهد مستقیمی را فراهم می کنند که نشان می دهند نانوپلاستیک ها می توانند در گیاهان انباشته شوند اما پژوهشگران تاکید نمودند که برای ارزیابی تأثیر این آلاینده ها بر محصولات غذایی و ایمنی آنها باید پژوهش های بیشتری صورت گیرد.
این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.




منبع:

1399/04/04
17:43:14
5.0 / 5
2333
تگهای خبر: ایمنی , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات