تصاویر تعجب آور ثبت شده توسط تلسكوپ های فضایی

تصاویر تعجب آور ثبت شده توسط تلسكوپ های فضایی دیجیتالر: ناسا بتازگی تصاویر زیبایی از برخی اجرام آسمانی منتشر نموده كه محصول ادغام داده های چند تلسكوپ هستند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ناسا بتازگی برخی کارهای رصدخانه اشعه ایکس چاندرا و سایر تلسکوپ ها خصوصاً تلسکوپ فضایی هابل را با یکدیگر ادغام کرده است که نشان میدهد وقتی به یک جسم مشابه در طول موج های مختلف نوری نگاه می کنید، چه نوع تصاویری می تواند تولید شود.

"ام ۸۲"


ام ۸۲ یا مسیه ۸۲ یا کهکشان "ان جی سی ۳۰۳۴ "که با نام کهکشان "سیگار" نیز معروف است یک کهکشان در صورت فلکی" دُبّ اکبر" است و در فاصله ۱۲ میلیون سال نوری از ما قرار دارد. کهکشان سیگار که "مسیه ۸۲"(M۸۲) نیز نام دارد، یکی از نزدیک ترین و فعال ترین کهکشان های انفجار ستاره ای است. یعنی میزان زیادی ستاره تشکیل می دهد. مسیه ۸۲ با کهکشان همسایه خود یعنی "مسیه ۸۱" در تعامل گرانشی است که به احتمال زیاد دلیل فعالیت انفجار ستاره ای در اطراف مرکز کهکشان است. شکل گیری فعال ستاره ای در داخل کهکشان و تاثیر آن روی گاز و گرد و غبار می تواند به خوبی از زمین مشاهده شود. این ویژگی، مسیه ۸۲ را به یکی از کهکشان هایی تبدیل نموده که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا موفق به ثبت این تصویر زیبا شده است. در مرکز این تصویر رنگ آبی و صورتی قابل مشاهده می باشد که نشان دهنده انفجار دمای بالا است که هنگام گرم شدن گاز توسط انفجارهای ابرنواختر ایجاد می شود. تصاویر نوری تلسکوپ فضایی هابل(نشان داده شده به رنگ قرمز و نارنجی) شکل کهکشان را نشان میدهد.

"آبل ۲۷۴۴"


در این تصویر "خوشه پاندورا"(Pandora's Cluster) قابل مشاهده می باشد. علت نامگذاری این خوشه این بوده است که همه ساختارهای مختلف در آن یافت می شوند. این خوشه کهکشانی که با نام" آبل ۲۷۴۴"(Abell ۲۷۴۴) نیز شناخته می شود حدود ۳.۵ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد. خوشه کهکشان آبل ۲۷۴۴ شامل مقدار زیادی گاز بیش از اندازه گرم است که در اشعه ایکس به شدت می درخشند. اشعه ایکس در داده های چاندرا به صورت ابرهای آبی دیده می شود که با در کنار هم قرار گرفتن تصاویر نوری ثبت شده توسط هابل به رنگ های قرمز، سبز و آبی نشان داده می شود. خوشه های کهکشانی مجموعه عظیمی از کهکشان ها هستند که توسط جاذبه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و این ساختارهای عظیم به منجمان درباره ساختار جهان می آموزند.

" اس ان ۱۹۸۷ای"


سومین تصویر، ابرنواختر موسوم به "اس ان ۱۹۸۷ای"(SN ۱۹۸۷A) است که یکی از درخشان ترین ابرنواخترهای دیده شده محسوب می شود. داده های تلسکوپ چاندرا، رنگ آبی و داده های تلسکوپ هابل، رنگ های نارنجی و قرمز را نشان می دهند. گرچه انفجار ابرنواختر مذکور در ۲۴ فوریه ۱۹۸۷ رخ داد اما هنوز هم اطلاعات علمی ارزشمندی در اختیار دانشمندان قرار می دهد. تلسکوپ ها مرتباً از آن بازدید می کنند تا ببینند که چگونه گاز و گرد و غبار در طول سال ها شکل گرفته است. داده های چاندرا(به رنگ آبی) نشان میدهد که امواج شوک ابرنواختر به پوسته ای با قطر تقریباً چهار سال نوری از مواد اطراف ستاره منفجر شده برخورد کرده است. داده های هابل همین طور بعضی از فعل و انفعالات در طول موج های نوری را نشان میدهد که در اینجا با رنگ های نارنجی و قرمز قابل مشاهده می باشد.

"اتا کارینا"


چهارمین تصویر، "اتا شاه تخته" یا "اتا کارینا"(Eta Carinae) را نشان میدهد که یک سامانه ستاره ای در صورت فلکی شاه تخته است. این سامانه، دو ستاره بزرگ را در بر دارد که بسیار نزدیک به یکدیگر در حال گردش هستند. در این تصویر، داده های نوری تلسکوپ هابل، رنگ سفید و همین طور پرتو فرابنفش را نشان می دهند و پرتو ایکس تلسکوپ چاندرا نیز انتشارات بنفش را مشخص می کند. مقامات ناسا در بیانیه انتشار یافته درباره این تصاویر گفتند: انفجارهای قبلی این ستاره به ایجاد حلقه ای از اشعه ایکس داغ منجر گردیده است که گازی از آن ساطع شده و قطر آن حدود ۲.۳ سال نوری است که اطراف دو ستاره را احاطه کرده است.

"کهکشان چرخ گاری"


این تصویر مربوط به "کهکشان چرخ گاری"(Cartwheel Galaxy) است که شبیه به چشم گاو به نظر می آید. شکل ظاهری این کهکشان، به خاطر وجود کهکشان کوچکتری است که از میان آن گذر می کند. اشعه ایکس تلسکوپ چاندرا، گازهای داغ آشفته ای را با رنگ بنفش نشان می دهند که در اثر برخورد پراکنده شده اند. داده های نوری تلسکوپ هابل نیز که به رنگ های قرمز و سبز و آبی هستند، نشان می دهند که این برخورد در کدام قسمت ممکنست به شکل گیری ستاره منجر شود.

"سحابی چشم خدا"


تصویر آخر، تصویر "سحابی هلیکس"(Helix Nebula) است که "سحابی چشم خدا" نیز نامیده می شود. این تصویر، داده های مادون قرمز "تلسکوپ فضایی اسپیتزر"(Spitzer Space Telescope) را برای رنگ های سبز و قرمز، داده های "تلسکوپ فضایی هابل"(Hubble Space Telescope) را برای رنگ های نارنجی و آبی، داده های تلسکوپ فضایی "گلکس"(GALEX) برای نور فرابنفش و داده های تلسکوپ چاندرا را برای رنگ سفید در بر دارد.




منبع:

1399/07/09
21:27:49
5.0 / 5
1478
تگهای خبر: تولید , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات