مروری بر نتایج یك تحقیق؛

چرا استفاده از اینترنت اشیاء در كشاورزی مهم است؟

چرا استفاده از اینترنت اشیاء در كشاورزی مهم است؟ دیجیتالر: در روزگار فعلی، انجام امورات کشاورزی به شیوه های معمول قبلی دیگر کارگشا نیست و برای افزایش محصولات این حوزه که با غذای مردم سر و کار دارند، بایستی به فکر فناوری های روز و نوین بود. در این راستا، پژوهشگران، کاربرد فناوری های اینترنت اشیا را در کشاورزی بررسی نموده اند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، کشاورزی اساس زندگی بشر و منبع اصلی تولید مواد غذایی است. ورود فناوری و کاربرد آن در کشاورزی از مهم ترین ابداعاتی بوده که در طول زمان تغییر شکل های بسیاری را در فرایندهای این فعالیت مهم بشری به وجود آورده است. کاربرد فناوری در کشاورزی خصوصاً در سالهای اخیر توانسته است تا حدی سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی و به تبع آن موجب رشد اقتصادی کشورها و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر شود. بااین حال تقاضا برای غذای بیشتر به سبب رشد بیش از پیش جمعیت همچنان رو به افزایش است.
طبق پیش بینی سازمان خواربار جهانی و بگفته متخصصان مربوطه، باتوجه به رشد بیش از پیش جمعیت، تولید جهانی غذا تا سال ۲۰۵۰ میلادی بایستی دست کم ۷۰ درصد افزایش یابد تا جوابگوی نیاز تغذیه جمع جمعیت جهان باشد. از طرف دیگر تنها بخش کوچکی از سطح کره زمین به سبب محدودیت های مختلف از قبیل دما، منابع آب، شرایط جوی و اقلیمی، کیفیت خاک و فناوری برای کاربردهای کشاورزی و تولید غذا وجود دارد که از چند دهه اخیر نیز در حال کاهش بوده است. برهمین اساس بشر با چالش تولید غذایی بیشتر با زمین های کمتر مواجه می باشد و باتوجه به چنین شرایطی، لزوم به کارگیری بیشتر فناوری در این عرصه بیش ازپیش لازم است.
در همین زمینه، پژوهشگران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کرج مبادرت به انجام مطالعه ای کرده اند که در آن نقش کلان داده های مبتنی بر اینترنت اشیاء در هوشمندسازی کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است.
در این تحقیق، کاربردهای کلان داده های مبتنی بر اینترنت اشیاء در چرخه کشاورزی هوشمند بر پایه مطالعه مروری و تحلیل موضوعی انجام شده است.
طبق یافته های این مطالعه، کاربرد فناوری های اینترنت اشیاء و کلان داده در کشاورزی و کسب وکارهای مرتبط رو به افزایش است و می توان پیش بینی نمود که آینده کشاورزی بهینه در جهان برای پاسخگویی به نیاز غذایی و پایداری در تولید بدون یکپارچگی این فناوری ها و هوشمندسازی کشاورزی امکان پذیر نباشد.
بگفته بهاره جمشیدی، پژوهشگر موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کرج و دیگر همکارش در این تحقیق، «کاربردهای کلان داده های مبتنی بر اینترنت اشیاء در دسته بندی چرخه کشاورزی هوشمند شامل سنجش و پایش هوشمند شرایط محیطی، تجزیه وتحلیل و برنامه ریزی هوشمند، کنترل هوشمند، و استفاده در فضاهای ابری قرار می گیرند که استفاده از هر یک به نوبه خود تأثیرات قابل توجهی در بهبود تولیدات کشاورزی خواهد داشت».
آنها می گویند: «در کشور ما نیز طی چند سال اخیر سازمان ها و شرکت های مختلفی به کسب وکار در حوزه اینترنت اشیا، کلان داده، هوش مصنوعی و رایانش ابری روی آورده اند و کشاورزی هوشمند یکی از زمینه های مهمی است که این فناوری می تواند در آن با افزایش راندمان و تسهیل دستیابی به توسعه پایدار، سبب رشد اقتصادی کشور و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر شود».
به بیان آنها، «بنابراین برنامه ریزی برای توسعه این فناوری ها با بومی سازی آنها و توجه به پتانسیل ها و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری موجود در کشور و نیازمندی های حوزه کشاورزی دارای اولویت است. در این راستا توسعه پژوهش در زمینه کاربرد کلان داده های مبتنی بر اینترنت اشیا در کشاورزی برای پی بردن به چالش های توسعه و ترسیم نقشه راه پژوهش های آتی ضروری به نظر می رسد».
جمشیدی و همکارش بمنظور توسعه استفاده از این فنآوری ها در کشاورزی کشور پیشنهادهایی را به شرح زیر داده اند:
- بررسی زیرساخت ها، برنامه ها، قوانین، الزامات، استانداردها و آموزش ها در کشورهای پیشرو در زمینه کاربرد این فناوری ها
- تدوین برنامه های کلان و سیاست گذاری برای پژوهش و توسعه ملی فناوری
- ایجاد و تقویت زیرساخت های لازم برای پژوهش و توسعه فناوری در کشور
- دریافت سرویس اطلاعاتی کامل و یکپارچه سازی اطلاعات کشاورزی در امتداد تحقق و توسعه این فناوری
- تدوین و پیاده سازی قوانین امنیتی، الزامات و استانداردها
- کسب حمایت همه جانبه نهادها و سازمان های مرتبط
- فرهنگ سازی کاربرد فناوری در بخش کشاورزی و آگاه سازی بهره برداران از مزایای آن
- استفاده از پلت فرم های نوآوری برای کشف استعدادها در زمینه پیشرفت های فناوری فوق
- توسعه آموزش و ترویج کاربرد فناوری
- تجاری سازی و توسعه و بهبود فضای کسب وکار فناوری
مطالب فوق در قالب یک مقاله فنی و علمی پژوهشی در فصل نامه تخصصی «رشد فناوری» متعلق به مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی (رویش) انتشار یافته اند.




منبع:

1399/09/17
09:19:00
5.0 / 5
1111
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اینترنت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات