محقق ایرانی به دنبال چاپ ۳ بعدی استخوان در بدن انسان

محقق ایرانی به دنبال چاپ ۳ بعدی استخوان در بدن انسان به گزارش دیجیتالر به تازگی تعدادی از پژوهشگران ˮدانشگاه نیو ساوت ولزˮ استرالیا در مطالعه ای که با کمک ˮایمان روحانیˮ محقق ایرانی انجام شد از چاپ سه بعدی استخوان به روشی نوین اطلاع داده اند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، فناوری چاپ سه بعدی در حوزه پزشکی راه طولانی را به خصوص در تولید اندام طی کرده است و آنچه زمانی همانند داستان علمی تخیلی به نظر می رسید حال با کمک این فناوری به حقیقت تبدیل گشته و سبب تحولی عظیم در حوزه بهداشت و درمان شده است.
اما استخوان های چاپ سه بعدی شده چطور؟ در سال ۲۰۱۶ خبری در مورد مطالعه بعضی از محققان دانشگاه نورث وسترن ایلینوی منتشر گردید که طی آن محققان یک داربست چاپ سه بعدی را بوجود آورده بودند که تلفیقی از هیدروکسی آپاتیت، یک ماده معدنی موجود در استخوان با پلی کاپرولاکتون یک پلیمر زیست سازگار بود. نتیجه نهایی جایگزینی استخوان بود که بدن آنرا رد نکرد. از آن زمان تابحال چندان در این حوزه پیشرفت خاصی مشاهده نشده بود اما حالا یک گروه از محققان دانشگاه نیو ساوت ولز(UNSW) در سیدنی استرالیا جوهر سرامیکی را ساخته اند که می تواند با سلول های زنده و بدون مواد شیمیایی خطرناک که اغلب به این روند مرتبط هستند، چاپ سه بعدی شود.


محققان ادعا می کنند که این امر می تواند سبب شود که استخوان ها به صورت مستقیم در بدن انسان به صورت سه بعدی چاپ شوند.
"ایمان روحانی" مهندس زیستی دانشکده شیمی دانشگاه نیو ساوت ولز و یکی از محققان این مطالعه اظهار داشت: بر خلاف مواد استفاده شده در مطالعات قبلی، روش ما راهی برای چاپ سازه های درجا عرضه می دهد که از ساختار و شیمی استخوان تقلید می کند.
هم اکنون، متداول ترین روش برای ترمیم استخوان ها پیوند استخوان اتولوگ(autologous bone grafting) است. با این وجود در این پیوندها میزان مبتلا شدن به عفونت بالا است و اگر ماده استخوان مورد نیاز بیش از اندازه بزرگ باشد، به آسانی کار نمی کنند.
ازاین رو محققان این دانشگاه جوهری که قابلیت چاپ سه بعدی در محیط آبی داشت(همانند بدن انسان) را پیدا کردند. جوهر آنها به شکل خمیر در دمای اتاق قرار می گیرد اما به محض قرار گرفتن در وان ژلاتین، به یک ماتریس نانوکریستال شبیه ساختار بافت واقعی استخوان تبدیل می شود.
محققان هم اکنون قصد چاپ ساختارهای بزرگ و آزمایش آن روی حیوانات دارند تا ببیند قطعات استخوان چاپ سه بعدی شده آنها تا چه حد موثر هستند.
یافته های این مطالعه در مجله Advanced Functional Materials انتشار یافته است.




1399/11/13
14:55:30
0.0 / 5
1184
تگهای خبر: تولید , ساخت , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات