كشف قابلیت جدید سلول های ایمنی در ترمیم بافت های لطمه دیده

كشف قابلیت جدید سلول های ایمنی در ترمیم بافت های لطمه دیده دیجیتالر: پژوهشگران سوئدی در بررسی جدید خود دریافته اند که گروهی از سلول های ایمنی، نقش مهمی در ترمیم بافت های لطمه دیده بر عهده دارند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزبریک، بیماری قلبی-عروقی که از متداول ترین علل مرگ و میر به شمار می روند، نتیجه کمبود اکسیژن هستند برای اینکه از پرفیوژن خون به بافت لطمه دیده پیشگیری می کنند. برای متوقف کردن گسترش بیماری و بهبود ترمیم بافت، برقراری باردیگر جریان خون، مهمست.
پژوهشگران "دانشگاه اوپسالا"(Uppsala University) در سوئد دریافته اند که یکی از متداول ترین سلول های ایمنی در بدن انسان، "ماکروفاژها"(Macrophages) هستند که نقش مهمی در برقراری باردیگر و کنترل جریان خون بر عهده دارند. از این مساله می توان برای تولید داروهای جدید بهره برد.
عملکرد سلول های ایمنی، دفاع از بدن در مقابل حملات ریزارگانیسم ها و سلول های تومور است. ماکروفاژها، سلول های ایمنی هستند که تخصص آنها، از بین بردن و مصرف ریزارگانیسم ها است اما نشان داده اند که در ترمیم زخم و ساخت رگ های خونی هم نقش دارند.
بررسی جدید پژوهشگران دانشگاه اوپسالا نشان میدهد که ماکروفاژها پیرامون رگ های خونی بافت لطمه دیده موش ها تجمع می کنند اما در انسان ها نیز بعد از سکته قلبی یا ایسکمی رخ می دهند.
نقش این درشت خوارها را می توان در موش ها برای تنظیم جریان خون و انجام عملکرد ضروری کنترل لطمه مشاهده کرد. این کار در بافت سالم توسط سلول های رگ خونی انجام می شود.
این کشف، پژوهشگران را ترغیب کرد تا به بررسی این مساله بپردازند که آیا با یافته های آنها می توان یک درمان جدید را برای افزایش جریان خون در عضلات لطمه دیده پا ارائه داد که به بهبود عملکرد آن کمک نماید یا خیر.
پژوهشگران با افزایش تراکم موضعی تعدادی از مواد سیگنال دهنده که به ماکروفاژهای عضله لطمه دیده متصل می شوند، نشان دادند که ماکروفاژهای بیشتری پیرامون رگ های خونی جمع می شوند و توانایی آنها را در تنظیم جریان خون بهبود می بخشند. این کار، به بهبود ترمیم منجر گردید و موش ها توانستند از پای لطمه دیده خود بیشتر استفاده کنند.
"میا فیلیپسون"(Mia Phillipson)، سرپرست این گروه پژوهشی اظهار داشت: این یک عملکرد کاملا جدید برای سلول های سیستم ایمنی بدن ما است و شاید به این معنا باشد که ما در آینده می توانیم از ایمنی درمانی نه فقط برای درمان سرطان، بلکه برای درمان بیماریهای قلبی-عروقی نیز استفاده نمائیم.
این پژوهش، در مجله "Circulation Research" به چاپ رسید.




منبع:

1400/02/04
20:48:11
5.0 / 5
902
تگهای خبر: ایمنی , تولید , ساخت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات