اصلاح ژنتیكی پشه ها برای كاهش میزان انتقال بیماری

اصلاح ژنتیكی پشه ها برای كاهش میزان انتقال بیماری شرکتی که با پشتیبانی ˮبیل گیتسˮ فعالیت می کند، می خواهد برای کاهش میزان بیماری، به تغییر ژنتیکی پشه ها بپردازد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت مهندسی زیستی "Oxitec" که با پشتیبانی "بیل گیتس"(Bill Gates) فعالیت می کند، می خواهد صدها میلیون پشه با ژن تغییر یافته را در فلوریدا رها کند تا به آزمایش شکل جدیدی از کنترل جمعیت پشه ها بپردازد. اولین گروه از پشه ها در این هفته رها می شوند.
این پروژه بحث برانگیز که بعنوان قسمتی از مشارکت میان سازمان "FKMCD" و شرکت Oxitec انجام می شود، شش منطقه را در نواحی مورد بررسی قرار خواهد داد که طی چند ماه آتی، میزبان گونه نر پشه تب زرد تغییر یافته ژنتیکی خواهند بود.
بگفته شرکت Oxitec که همکاری خود با "بنیاد بیل و ملیندا گیتس"(BMGF) را در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد، این آزمایش های جدید می توانند به کاهش قابل توجه جمعیت پشه هایی که مسئول شیوع بیماری هایی دنگ و مالاریا هستند، کمک کنند.
همانطور که Oxitec در بیانیه مطبوعاتی خود تاکید کرده است، پشه های این شرکت نر هستند و بدین ترتیب نیش نمی زنند.
آنها قصد دارند که با معرفی یک ژن محدودکننده که سبب می شود نوزادان قبل از رسیدن به بزرگسالی بمیرند، تعداد پشه های تب زرد را که ناقل بیماری هستند کاهش دهند.
بگفته این شرکت، پشه های تب زرد فقط چهار درصد از جمعیت پشه های فلوریدا را می سازند اما حدودا مسئول انتقال همه بیماریها هستند.
این روش هنوز بحث برانگیز است برای اینکه یک گونه تغییر یافته ژنتیکی، با عواقب ناشناخته بالقوه در اکوسیستم رها می شوند. همین طور منتقدان به این واقعیت اشاره کرده اند که این روش ممکنست راه را برای شرکتها باز کند تا گونه های تغییر یافته ژنتیکی را برای سایر پروژه های کنترل نشده به کار ببرند.
شرکت Oxitec در اوت سال ۲۰۲۰ هنگامی که برنامه های خودرا در مورد فلوریدا منتشر کرد، با واکنش های گسترده ای رو به رو شد. "دانا پرلز"(Dana Perls)، مدیر برنامه غذا و فناوری یک شبکه بین المللی از سازمان های زیست محیطی موسوم به "دوستان زمین"(Friends of the Earth) طی یک بیانیه مطبوعاتی در آن زمان اظهار داشت: رها کردن پشه های مهندسی شده ژنتیکی، اهالی فلوریدا، محیط زیست و گونه های در معرض انقراض را در خطر یک بیماری همه گیر قرار می دهد.
فناوری Oxitec پیش تر در سائوپائولو برزیل آزمایش شده است. این فناوری بعد از ۱۳ هفته توانست تا ۹۵ درصد از گونه های پشه را سرکوب کند.
فناوری Oxitec، تنها روش برای مهار جمعیت پشه ها نیست. در ماه جاری اعلام گردید که پژوهشگران "کالج سلطنتی لندن"(Imperial College London)، ژن های روده پشه ها را با موفقیت تغییر داده اند تا ژن های ضد مالاریا را به نوزادان آنها انتقال دهند. همین گروه پیش تر برای ریشه کن کردن جمعیت پشه "Anopheles gambiae" در آزمایشگاه، از روش ویرایش ژن کریسپر بهره برده بودند.
جامعه علمی و شرکت هایی مانند Oxitec قصد دارند مشکل بیماریهای ناشی از پشه را که سالانه تا یک میلیون نفر را از بین می برند، حل کنند.



1400/02/11
16:05:51
5.0 / 5
946
تگهای خبر: سیستم , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات