شیر دادن به نوزاد می تواند به بهبود عملکرد شناختی مادر کمک نماید

شیر دادن به نوزاد می تواند به بهبود عملکرد شناختی مادر کمک نماید دیجیتالر: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده اند بانوانی که به نوزاد خود شیر می دهند، عملکرد شناختی بهتری در سنین بالا دارند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس" (UCLA) انجام شده است، نشان میدهد زنان بالای ۵۰ سال که به نوزادان خود شیر داده اند، در مقایسه با بانوانی که هیچ گاه این کار را انجام نداده اند، عملکرد بهتری در آزمایش های شناختی دارند. این پژوهش ثابت می کند که شیر دادن به نوزاد ممکنست تاثیر مثبتی بر عملکرد شناختی زنان داشته باشد و مزایای بلندمدتی را برای مغز آنها به همراه بیاورد.
"مولی فاکس" (Molly Fox)، استادیار انسان شناسی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: خیلی از تحقیقات نشان داده اند که شیر مادر، سلامتی فرزند او را بهبود می بخشد اما پژوهش ما، اثرات بلندمدت شیر دادن به نوزاد را بر سلامتی مادران مورد بررسی قرار می دهد. یافته های این پژوهش نشان می دهند زنان بالای ۵۰ سال که به فرزندان خود شیر داده اند، عملکرد شناختی بهتری دارند. در نتیجه، شیر دادن به نوزاد می تواند یک روش محافظ عصبی باشد.
سلامتی شناختی، عامل مهمی برای سلامتی بزرگسالان درحال پیر شدن محسوب می شود. نقص شناختی بعد از ۵۰ سالگی می تواند پیش بینی کننده بیماری آلزایمر باشد که شکل مهمی از زوال عقل است و به ناتوانی فرد مبتلا منجر می شود.
بسیاری از تحقیقات نشان می دهند که مراحل قاعدگی، بارداری، شیردهی و یائسگی می توانند با افزایش یا کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای مختلف مانند افسردگی یا سرطان سینه مرتبط باشند اما پژوهش های کمی، به شیردهی و تاثیر آن بر توانایی شناختی زنان پرداخته اند.
"هلن لاورتسکی" (Helen Lavretsky)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما می دانیم که ارتباط مثبتی میان شیر دادن و کاهش بیماری هایی مانند دیابت نوع دو و بیماری قلبی وجود دارد و این بیماریها با افزایش ریسک آلزایمر در ارتباط هستند.
فاکس اظهار داشت: از آنجائیکه مشخص شده است که شیردهی به تنظیم استرس و کاهش خطر افسردگی بعد از زایمان کمک می نماید، ما این فرضیه را مطرح کردیم که شاید شیردهی با بهبود عملکرد شناختی مادران در بلندمدت نیز ارتباط داشته باشد.
پژوهشگران طی دو آزمایش، ۱۱۵ زن را مورد بررسی قرار دادند که ۶۴ نفر از آنها از افسردگی رنج می بردند و ۵۱ نفر از آنها افسردگی نداشتند. همه شرکت کنندگان در آزمایش هایی شرکت کردند که یادگیری، عملکرد اجرائی و سرعت پردازش آنها را مورد بررسی قرار می داد. همین طور آنها به پرسش نامه ای پاسخ دادند که سوالاتی را در مورد سن شروع قاعدگی، تعداد حاملگی ها، مدت زمان شیردهی برای هر نوزاد و سن یائسگی در بر داشت.
نکته مهم این است که هیچ کدام از شرکت کنندگان به زوال عقل یا مشکلاتی مانند اختلال دوقطبی، وابستگی به الکل یا مواد مخدر و اختلالات عصبی مبتلا نبودند. همین طور بین سن، نژاد، تحصیلات و سایر اقدامات شناختی میان شرکت کنندگان افسرده و غیر افسرده، تفاوت مدلول داری وجود نداشت.
آزمایش های شناختی نشان داد مادرانی که به فرزندان خود شیر داده اند، نتایج بهتری در آزمایش ها دارند. تحلیل های جداگانه داده های مربوط به گروههای افسرده و غیر افسرده نشان داد که نمرات مربوط به توانایی های شناختی زنان، بصورت قابل توجهی با شیردهی ارتباط دارد.
جالب اینجاست که پژوهشگران دریافتند هر چه زمان شیردهی بیشتر باشد، عملکرد شناختی نیز بهتر است. بررسی ها نشان داد نمرات شناختی بانوانی که به فرزندان خود شیر نداده اند، بصورت قابل توجهی پایین تر است.
فاکس اضافه کرد: پژوهش های بیشتری باید انجام شوند تا رابطه میان سابقه شیردهی و عملکرد شناختی تایید گردد. این تحقیقات باید گروه بزرگتری از زنان را مورد بررسی قرار دهند. باتوجه به اینکه زنان در جوامع امروز، زمان کمتری را به شیر دادن نوزاد خود اختصاص می دهند، درک بهتر نتایج شیردهی از اهمیت بالایی برخوردارست.
این پژوهش، در مجله "Evolution Medicine and Public Health" به چاپ رسید.




منبع:

1400/08/03
09:02:48
5.0 / 5
472
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات