جو زمین درحال دور شدن از زمین است!

جو زمین درحال دور شدن از زمین است! بگفته دانشمندان، پایین ترین قسمت جو زمین از سال 1980 تا حالا 50 متر در هر دهه بالا رفته است و بنا بر این هواپیماها ممکنست مجبور شوند برای جلوگیری از تلاطم و آشفتگی های پرواز، در ارتفاع بالاتری پرواز کنند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یک مطالعه جدید نشان میدهد که جو زمین به سبب تغییرات آب و هوایی درحال گسترش و منبسط شدن است.
نتایج بررسی تغییرات آب و هوا توسط اندازه گیری های بالن های هواشناسی که در نیم کره شمالی طی ۴۰ سال قبل انجام شده و یافته های آن در تاریخ پنج نوامبر در مجله "ساینس ادونسز"(Science Advances) انتشار یافته است، نشان میدهد که پایین ترین لایه جو زمین موسوم به "تروپوسفر" با سرعت تقریباً ۵۰ متر در هر دهه به سمت بالا منبسط می شود.
"بیل راندل" یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشمند مرکز ملی تحقیقات جوی در "بولدر کلرادو" در اطلاعیه ای اظهار داشت: این یک نشانه روشن از تغییر ساختار جو است. این نتایج علاوه بر شواهد دیگر از تغییرات آب و هوایی، تأیید مستقلی را ارائه می دهند که گازهای گلخانه ای، جو ما را تغییر می دهند.
تروپوسفر لایه ای از جو زمین است که ما در آن زندگی می نماییم و در آن تنفس می نماییم. این لایه از سطح دریا تا ارتفاعی از هفت کیلومتر بالای قطب ها تا ۲۰ کیلومتر بر فراز مناطق استوایی توسعه می یابد و بعنوان لایه ای از جو که بیشترین گرما و رطوبت را در خود جای داده است، در آن رویدادهای آب و هوایی زیادی نیز رخ می دهد.
هوا در جو وقتی گرم است، منبسط می شود و وقتی سرد است، منقبض می شود. بدین سبب مرز بالایی تروپوسفر که "تروپوپوز" نامیده می شود، بطور طبیعی با تغییر فصول کوچک شده و منبسط می شود.
اما پژوهشگران با تجزیه و تحلیل داده های جوی مانند فشار، دما و رطوبت که بین ۲۰ تا ۸۰ درجه عرض شمالی گرفته شده است و همگام سازی آن با داده های GPS نشان دادند که افزایش مقادیر گازهای گلخانه ای، گرمای بیشتری را در جو به دام می اندازد که متعاقبا سبب انبساط بیشتر تروپوپوز نسبت به قبل می شود.
علاوه بر این، بنظر می رسد که نرخ این انبساط نیز درحال افزایش است. طبق این مطالعه، در صورتیکه تروپوپوز بین سالهای ۱۹۸۰ و ۲۰۰۰ تقریباً ۵۰ متر در هر دهه بالا رفته است، این افزایش بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ به ۵۳.۳ متر به ازای گذشت هر دهه بالا رفته است.
با در نظر گرفتن رویدادهای طبیعی در این عرصه همچون دو فوران آتشفشانی در دهه ۱۹۸۰ و گرم شدن دوره ای "ال نینو" در اقیانوس آرام در اواخر دهه ۱۹۹۰، پژوهشگران تخمین زدند که کارهای انسانی ۸۰ درصد از کل افزایش ارتفاع اتمسفر را تشکیل می دهد.
تغییرات اقلیمی تنها محرک انسانی برای افزایش "تروپوپوز" نیست. لایه "استراتوسفر" که لایه بالای "تروپوسفر" است نیز به لطف انتشار گازهای مخرب ازون در گذشته درحال کوچک شدن است. این گازها بوسیله تخریب لایه ازون، استراتوسفر را کوچک کردند، بااینکه محدودیت های انتشار آنها در سالهای اخیر موجب کاهش غلظت این گازها در اتمسفر شده است.
دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که انبساط "تروپوپوز" چگونه بر آب و هوا یا اقلیم تأثیر می گذارد، بااینکه می تواند هواپیماها را مجبور کند برای جلوگیری از تلاطم در پرواز، در ارتفاع بیشتری پرواز کنند.



1400/08/25
10:31:44
5.0 / 5
554
تگهای خبر: ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات