حیوانات گوشت خوار بیشتر از گیاه خواران در معرض مبتلاشدن به سرطان هستند

حیوانات گوشت خوار بیشتر از گیاه خواران در معرض مبتلاشدن به سرطان هستند دیجیتالر: یک مطالعه جدید نشان میدهد که حیوانات گوشت خوار مانند پلنگ، روباه و گرگ نسبت به حیوانات گیاه خوار مانند گوسفند و بز کوهی بیشتر در معرض مبتلاشدن به سرطان هستند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک مطالعه جدید نشان داده است که حیوانات گوشت خوار مانند روباه، پلنگ و گرگ نسبت به همتایان گیاه خوار خود مانند بز کوهی و گوسفند بیشتر مستعد مبتلاشدن به سرطان هستند.
پژوهشگران دانشگاه "ساوثرن دانمارک" بروز سرطان را در بیش از ۱۱۰ هزار پستاندار از نزدیک به ۲۰۰ گونه مختلف که در باغ وحش نگهداری می شوند، بررسی کردند.
بگفته این تیم تحقیقاتی، یافته ها نشان میدهد که سرطان فقط یک بیماری انسانی نیست و این یافته ها می تواند به دانشمندانی که روی توسعه درمان های ضد سرطان برای انسان کار می کنند، کمک نماید.
این مطالعه توسط پروفسور "فرناندو کولچرو" ریاضیدان دانشگاه "ساوثرن دانمارک" و همکارانش انجام شده است.
پروفسور "کولچرو" می گوید: بطور کلی کار ما نشان میدهد که سرطان ممکنست یک تهدید جدی و قابل توجه برای حیوانات باشد که نیاز به توجه علمی قابل توجهی دارد.
وی افزود که این توجه خصوصاً در حوزه تغییرات محیطی اخیری که توسط انسان به وجود آمده است، مورد نیاز است.
پروفسور "کولچرو" و تیمش در تحقیقات خود، داده های ۱۱۰ هزار و ۱۴۸ پستاندار را که در مجموع مشتمل بر ۱۹۱ گونه بودند و در باغ وحش نگهداری می شوند، تجزیه و تحلیل کردند.
مطالعه حیوانات در باغ وحش ها بدین سبب است که پژوهشگران تصور بسیار بهتری از سن هر حیوان داشته باشند. این از این نظر مهمست که سرطان یک بیماری در رابطه با سن است، اما سن حیوانات در حیات وحش اغلب معین نیست و برآورد کردن آن نیز دشوار است.
علاوه بر این، تخمین میزان مبتلاشدن به سرطان و تأثیرات آن در جمعیت حیوانات طبیعی دشوار است، برای اینکه بیماریهای جدی منجر به مرگ های غیرقابل ردیابی بواسطه گرسنگی یا شکار شدن می شود.
پژوهشگران دریافتند که سرطان یک بیماری فراگیر است که همه پستانداران را تحت تاثیر قرار می دهد، اما آنها همین طور به این نتیجه رسیدند که وقتی نوبت به بیماری سرطان می رسد، همه در معرض خطر یکسانی قرار ندارند.
بطور مشخص، تجزیه و تحلیل این تیم نشان داد که گوشتخواران که گروهی از پستانداران هستند که همانطور که از نامشان پیداست، عمدتا گوشتخوار هستند، بطور ویژه مستعد مبتلاشدن به این بیماری هستند. در حقیقت بیش از یک چهارم پلنگ های ابری، روباه های گوش خفاشی و گرگ های سرخ در این مطالعه به سبب سرطان مرده اند.
در مقابل اما بنظر می رسد که جانوران سُم دار یا پستانداران سُم دار که به طور معمول گیاه خوار هستند، نسبت به این بیماری بسیار مقاوم هستند.
بگفته پژوهشگران، نتایج نشان میدهد که پستانداران موجود در باغ وحش که از گوشت حیوانات دیگر خصوصاً پستانداران دیگر تغذیه می کنند، در معرض خطر مبتلاشدن به سرطان هستند.
این تیم پیشنهاد کرد که این نتیجه ممکنست در نتیجه ی این واقعیت باشد که گوشت خواران تنوع میکروبیومی پایینی دارند و مستعد مبتلاشدن به عفونت های ویروسی سرطان زا هستند.
یافته های کامل این مطالعه در مجله "نیچر"(Nature) انتشار یافته است.




منبع:

1400/10/06
21:34:35
5.0 / 5
442
تگهای خبر: پست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات