سرنوشت وی پی ان قانونی در سایه طرح صیانت

سرنوشت وی پی ان قانونی در سایه طرح صیانت یک کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به رواج وی پی ان ها به سبب سایت ها و اپلیکیشن های فیلترشده در سالهای قبل، اظهار نمود:  کاربر با محدودیت هایی که طرح صیانت به همراه دارد، ممکنست با هر نوع استفاده از هر سطحی از اینترنت، به وی پی ان های قانونی یا طبقه بنده شده نیاز پیدا کند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، موضوع وی پی ان قانونی از سال ۱۳۹۱ مطرح و بعد از آن در مقاطع زمانی مختلف از طرف مسئولان به آن پرداخته شد، اما به دلیلهای مختلفی همچون عدم تمایل شرکتها و مشکلات اقتصادی به نتیجه نرسید و البته تا حالا بصورت مقطعی و هر چند سال یک دفعه، این بحث پیش کشیده شده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.
هدف از اجرای طرح وی پی ان قانونی به گفته مسئولان، آن بوده که برنامه ریزی صورت بگیرد تا اقشار مختلف مردم که باتوجه به شرایط شغلی و اجتماعی شان، نیازمندی هایی برای دسترسی به اینترنت بدون فیلتر دارند، بتوانند از این دسترسی استفاده کنند. برای مثال طبق این طرح، اساتید دانشگاهی، پزشکان، خبرنگاران و اقشار مختلف جامعه می توانند دسترسی های خاص خودشان را به اینترنت داشته باشند، دسترسی هایی که با آنچه در اختیار یک کودک قرار می گیرد، متفاوت می باشد.
هم اکنون خیلی از سایت های علمی و آموزشی از یوتیوب تا پیامرسان ها و شبکه های اجتماعی به دستور قضایی یا تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسدود شده اند. از طرفی بااینکه اینترنت بدون هیچ نوع پالایش و فیلتر، از مواردی است که حدودا هیچ یک از مسئولان داخلی آنرا نپذیرفته و هر کدام خواهان نوعی نظارت بر محتواهای اینترنتی بوده اند، اما میزان این نظارت و درخواست برای مسدود کردن فضا برای کاربران، بسته به نظر هر یک از آنها متفاوت بوده است.
در این راستا میلاد نوری -کارشناس فناوری اطلاعات- در گفت و گو با ایسنا درباره موضوع وی پی ان طبق بندی شده اظهار نمود: زمانی که بحث وی پی ان ها عنوان شد، صحبت این بود که یک سری افراد مبادرت به فروش فیلترشکن به مردم ایران می کنند که از درگاه شماره حساب و ابزارهایی که دارند قابل پیگیریست و اینطور نیست که مثل بسیاری از کسب وکارهای بدون مجوز دیگر پس از یک هفته یا یک ماه درگاهشان شناسایی و مسدود شود. سایت های فروش وی پی ان بودند که چهار سال یا بیشتر کار می کردند و بر اساس گزارش محمدجواد آذری جهرمی -وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات- در مجلس، این بازار بزرگی خارج از تصور است.
وی با اعلان اینکه هر سرویسی که فیلتر شود، به گسترش این بازار منجر می شود، اضافه کرد: ممکنست زمانی که توییتر فیلتر می شود، افراد نیازی به توییتر نداشته باشند و قید آنرا بزنند، اما وقتی تلگرام که به ابزار روزمره کاربران تبدیل گشته، فیلتر شود، موجب می شود همه مردم حتی یک خانم خانه دار یا فردی که فقط برای کسب وکارش از اینترنت استفاده عادی می کرده هم به وی پی ان نیاز پیدا کند. از طرفی در آن بازه، وی پی ان های رایگانی که در گوگل پلی یا اپ استور وجود دارد هم بصورت دوره ای مسدود می شدند و افراد بواسطه دوستان یا همکارانش به خرید وی پی ان از همین سایت های ایرانی سوق داده می شدند و این که چه کسانی این وی پی ان ها را می فروشند و چطور به آسانی این کار را می کنند، معین نیست.
این کارشناس فناوری اطلاعات اشاره کرد: در طرح جدید صیانت که هنوز سرنوشت آن معین نیست هم به کسب وکارهای فروش وی پی ان اشاره شده و همان بحث وی پی ان قانونی یا طبقه بندی شده مطرح است و کاربر با محدودیت های گسترده ای که طرح صیانت به همراه دارد، با هر نوع استفاده از هر سطحی از اینترنت، به وی پی ان های قانونی نیازمند خواهد شد و موجب می شود حجم بازار وی پی انی که حالا داریم، با وی پی ان قانونی بیشتر شود، چون همه افراد به آن نیاز دارند.
نوری توضیح داد: وی پی ان قانونی اینطور است که بطورمثال یک پزشک باتوجه به سرویس هایی که دسترسی به آنها آزاد است، ممکنست به یوتیوب هم نیاز پیدا کند و برای این استفاده، وی پی انی در اختیارش قرار می گیرد که آن سرویس را باز می کند. در مقابل یکی از بندهای صیانت این است که حتما باید احراز هویت شده باشید. یعنی وقتی شما روی یک ویدیو کلیک می کنید یا یک خبر را می خوانید، هویت شما مشخص است، چون احراز هویت شده اید و این احراز هویت به کد ملی و شماره موبایل شما متصل است، بدین سبب هرکس که با این احراز هویت به هر سایتی وارد شود، مسوولیتش با شماست و به خاطر مسوولیتی که برای شما دارد، شما بعنوان یک خبرنگار یا پزشک، حاضر نیستید وی پی ان قانونی را در اختیار کسی قرار دهید.



1401/01/15
10:24:04
5.0 / 5
878
تگهای خبر: آموزش , اپل , اپلیكیشن , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات