افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت بعد از مبتلا شدن به کرونا

افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت بعد از مبتلا شدن به کرونا به گزارش دیجیتالر یک مطالعه گسترده و جدید نشان داده است که احتمال مبتلا شدن به دیابت بعد از مبتلا شدن به کووید-۱۹ به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک تحقیق گسترده نشان داده است افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا می شوند تا یک سال بعد از ابتلا، احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به دیابت، بخصوص دیابت نوع ۲ دارند. در واقع طبق گفته محققان، احتمال مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ در افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شده اند، ۴۰ درصد بیشتر است.
بر طبق این مطالعه انتشار یافته در مجله Lancet Diabetes & Endocrinology، "زیاد العلی" محقق ارشد مرکز مراقبت های بهداشتی "سنت لوئیس" در میزوری و "شی" اپیدمیولوژیست این مرکز، سوابق در ارتباط با مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ بعد از مبتلا شدن به کرونا را بررسی کردند. این مطالعه بیشتر از هشت میلیون نفر همچون ۱۸۰ هزار مبتلا به کووید-۱۹ را شامل می شد.
محققان مشاهده نمودند که با افزایش شدت کووید-۱۹، خطر مبتلا شدن به دیابت هم افزایش پیدا کرده است. افرادی که بر اثر مبتلا شدن به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند یا در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند، در مقایسه با افرادی که مبتلا به کووید-۱۹ نبودند و در بیمارستان بستری نشده بودند یا کارشان به بستری در بخش مراقبت های ویژه نکشیده بود، تقریباً چهار برابر بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ بودند.
این یافته ها با یافته های مطالعه دیگری در آلمان که نسبت به این مطالعه جدید، کوچکتر بود، مطابقت دارد.
"العلی" می گوید: این خطر، کوچک است، اما ناچیز و قابل چشم پوشی نیست، چون که واضح است که مبتلا شدن به کووید-۱۹ خطر مبتلا شدن به دیابت را تا یک سال بعد بالا می برد.
کووید-۱۹ و خطر مبتلا شدن به دیابت
بر طبق این مطالعه جدید، افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شده اند، حدود ۴۰ درصد بیشتر از افراد دیگر به دیابت مبتلا می شوند.
این بدان معناست که به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار مورد مطالعه در گروه کنترل، تقریباً ۱۵ نفر مبتلا به دیابت در گروه مبتلایان به کووید-۱۹ تشخیص داده شد و تقریباً همه موارد، به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، وضعیتی که در آن بدن نسبت به انسولین مقاومت می کند یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند.
محققان دریافتند که حتی بیمارانی که ابتلای خفیف به کووید-۱۹ داشتند و هیچ فاکتور خطر قبلی برای مبتلا شدن به دیابت نداشتند، بیشتر در معرض مبتلا شدن به این بیماری بودند.
علاوه بر این، افراد دارای شاخص توده بدنی(BMI) بالا که یک معیار برای سنجش اضافه وزن و میزان چاقی و یک عامل خطر قابل توجه برای دیابت نوع ۲ است، بیشتر از دو برابر خطر مبتلا شدن به دیابت بعد از مبتلا شدن به کرونا دارند.
این مطالعه جدید و خیلی از مطالعات دیگر در این عرصه به شناخت ما از نتایج دراز مدت مبتلا شدن به کووید-۱۹ اضافه می کند. باآنکه این بدان معنا نیست که این یافته ها مطمئناً برای همه مردم صادق خواهد بود، اما افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت می تواند سبب افزایش چشم گیر تعداد افراد مبتلا به این بیماری در سطح جهان شود.
"العلی" می گوید: وقتی این همه گیری فروکش کند، میراث این همه گیری باقی خواهد ماند که سیستم های مراقبت بهداشتی برای آن آماده نیستند.



1401/01/15
22:57:29
5.0 / 5
754
تگهای خبر: تولید , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات