ساخت نخستین ساختمان کریپتو در جهان مجهز به مزرعه استخراج بیتکوین

ساخت نخستین ساختمان کریپتو در جهان مجهز به مزرعه استخراج بیتکوین دیجیتالر: به زودی شاهد اولین ساختمان رمزارزی جهان موسوم به ˮنکست پامپا ۲.۰ˮ(Next Pampa ۲.۰) در کشور آرژانتین خواهیم بود که ۲۴ طبقه و دارای مزرعه استخراج بیتکوین خواهد بود.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، امروزه نمی توان انکار کرد که در وسط یک "موج رمزارزی" هستیم. ارزهای دیجیتالی گسترش یافته اند و راه خود به بازی های رمزنگاری شده و همینطور هنر رمزنگاری شده(NFT) باز کرده اند و الان دیگر ساخت اصطلاحا یک «ساختمان رمزارزی» عجیب به نظر نمی رسد.
اخیرا در بعضی رسانه ها به یک پروژه ساختمانی در آرژانتین معروف به "Next Pampa ۲.۰" اشاره شده است که از آن بعنوان نخستین ساختمان کریپتو در جهان نام برده می شود.
این ساختمان یک ساختمان ۲۴ طبقه هوشمند با مزرعه استخراج بیتکوین در زیرزمین آن است که هدف از تأسیس آن ایجاد درآمد برای عملیات ساخت این ساختمان است و به این ساختمان اجازه می دهد هزینه های تعمیر و نگهداری خویش را پوشش دهد و همینطور در ایام بعد از راه اندازی و تکمیل، در هزینه های ساکنان آن صرفه جویی کند.
این ساختمان همینطور قطعات مختلفی از آثار هنری را به شکل توکن غیرقابل معاوضه(NFT) بعنوان دکوراسیون در لابی خود به نمایش خواهد گذاشت و این آثار هنری به شکل NFT متعلق به اعضای هیئت مدیره ساختمان و صاحبان خانه های آن خواهد بود.
ساختمان رمزارزی آرژانتین در منطقه "بلگرانو" محله ای منحصر به فرد در پایتخت این کشور "بوینوس آیرس" ساخته خواهد شد. کارهای اولیه این ساختمان شروع شده است و ساخت و ساز آن رسما از سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ آغاز می شود.
گزارش شده است که این ساختمان بیشتر از ۱۰۰ واحد آپارتمان ۲، ۳، یا ۴ خوابه خواهد داشت که خیلی از آنها تابحال با قیمت های حدود ۲۵۰۰ دلار آمریکا برای هر متر مربع پیش فروش شده اند. با این حساب قیمت یک آپارتمان ۲ خوابه در این ساختمان حدود ۱۲۰ هزار دلار است.
اما با در نظر گرفتن این که سودآوری استخراج بیتکوین در هاله ای از ابهام است و ارزش ارزهای دیجیتال که بیتکوین هم جزئی از آنهاست، در واقع همواره در نوسان است و هم اکنون هم این بازار در رکود قرار دارد، زندگی در یک «ساختمان رمزارزی» شاید به همان اندازه یا حتی بیشتر از یک ساختمان معمولی هزینه داشته باشد و آن طور که سازندگان آن قصد دارند، مفید و به صرفه نباشد.


مقابله با نوسانات قیمت بیت کوین
ساختمان "Next Pampa ۲.۰" توسط گروه سرمایه گذاری آرژانتینی "نیولینک کپیال"(Newlink Capital) ایجاد می شود. این گروه درحال ساخت چیزی است که نخستین "ساختمان رمزارزی جهان" نامیده می شود.
"دیمین لوپو" بنیانگذار "نیولینک کپیتال" و سازنده اصلی پروژه "Next Pampa ۲.۰" توضیح داد که این شرکت به خوبی از نوسانات ارزش بیتکوین آگاه است و برای مقابله با این موضوع، برنامه این شرکت این است که میانگین قیمت بیتکوین در ۱۲ ماه گذشته محاسبه شود و از آن قیمت متوسط ​​برای مقیاس گذاری ارزش مزرعه استخراج این ساختمان بگونه ای استفاده گردد که از نظر نظریه اجازه می دهد تا عملیات استخراج، صد درصدِ هزینه های ساختمان را پوشش دهد.
اما در عمل، قیمت بیتکوین احیانا تا مدت ها پس از طریق اندازی مزرعه استخراج یا اصلاحا ماینینگ این ساختمان همچنان در نوسان است. به قول "دیمین لوپو"، بهترین سناریو این است که قیمت بیتکوین افزایش یابد و ارزش مازاد تولید نماید که در این صورت، سود مازاد می تواند بین ساکنان ساختمان توزیع شود.
"دیوید فاریاس" از مسؤلان این پروژه می گوید: این ساختمان امکان دارد در نهایت به ساکنان خود پرداختی داشته باشد. این راهی برای بازپرداخت به مشتریانمان است.
اما بدترین سناریو این است که قیمت بیتکوین به حدی سقوط کند که مزرعه ماینینگ Next Pampa ۲.۰ قادر به پوشش هزینه های تعمیر و نگهداری خود نباشد و دوم این که استخراج رمزارز بیتکوین در آرژانتین ممنوع شود.
بر اساس گزارش های سال ۲۰۲۱، استخراج رمزارز بیتکوین در کشورهای چین، نپال، مراکش، عراق، بنگلادش، مصر، قطر و تونس ممنوع می باشد. بانک مرکزی روسیه هم در ژانویه ۲۰۲۲ چنین ممنوعیتی را پیشنهاد کرد و سوئد هم سال قبل خواهان این ممنوعیت در اتحادیه اروپا شد. هر دو کشور نگرانی های مصرف انرژی داشتند که هنوز حل نشده است.
اما انرژی در آرژانتین نسبتاً ارزان است و تنها مؤسسات مالی از فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال منع می شوند. در مجموع، هم اکنون هیچ قانونی در مورد استخراج رمزارز در این کشور وجود ندارد، اما به هر حال احتمال ممنوعیت آنرا نمی توان رد کرد.
نخستین ساختمان کریپتوی جهان در صورت سقوط قیمت بیتکوین یا ممنوعیت استخراج، نمی تواند هزینه های خویش را مطابق برنامه ریزی تأمین کند، اما در این صورت باز هم یک راهکار در آستین خواهد داشت: انرژی پاک.


انرژی خورشیدی هزینه ها را به نصف کاهش می دهد
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۰، انرژی های تجدیدپذیر ارزان ترین منبع انرژی در سرتاسر جهان هستند. طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی(IEA) انرژی خورشیدی به صورت ویژه به ارزان ترین منبع انرژی در تاریخ تبدیل گشته است.
باآنکه برق در آرژانتین هم اکنون ارزان است و برای آن یارانه زیادی پرداخت می شود که منجر به رونق شدید استخراج بیتکوین در این کشور شده است، اما این کشور هم می تواند از نظر اقتصادی از انرژی های تجدیدپذیر بهره مند شود.
"سباستین کیند" معاون وزیر انرژی های تجدیدپذیر آرژانتین در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: به ازای تولید هر ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر، کشور سالانه ۳۰۰ میلیون دلار در سوخت مایع صرفه جویی می کند.
انرژی های تجدیدپذیر برای آرژانتینی ها ارزان تر از سوخت های فسیلی هستند. طبق آمار، هزینه برق خانگی در این کشور واقع در آمریکای جنوبی در سال ۲۰۲۰ به صورت متوسط ​​۷۶.۲۴ دلار در مگاوات ساعت است، در حالیکه میانگین قیمت هر مگاوات ساعت انرژی خورشیدی از ۵۴ دلار تا ۶۰ دلار متغیر است.
بنابراین است که "دیمین لوپو" انتظار دارد هزینه های "Next Pampa ۲.۰" تا ۵۰ درصد کمتر باشد، چون که انرژی این ساختمان از چراغ های LED در فضاهای مشاع گرفته تا سیستم های گرمایش برای گرم کردن آب ساکنان، در کل از صفحات خورشیدی تأمین می شود.


مسائل تعمیر و نگهداری
هم تجهیزات تولید برق از انرژی خورشیدی و هم مزرعه استخراج بیتکوین هر از گاهی احتیاج به تعمیر و نگهداری دارند. صفحات خورشیدی امکان دارد هر چند وقت یک مرتبه فقط احتیاج به تمیز کردن یا یک بازرسی سالانه داشته باشند، اما تجهیزات استخراج بیتکوین می توانند بیش از اندازه کثیف شوند و همینطور با تغییر مداوم فناوری، منسوخ شوند و در واقع می توانند زباله های زیادی تولید کنند.
"دیمین لوپو" توضیح می دهد که این ساختمان باید با یک شرکت تخصصی برای مراقبت از تعمیر و نگهداری تجهیزات ماینینگ و ارتقاء آن در صورت ضرورت همکاری کند.




منبع:

1401/03/10
21:01:17
5.0 / 5
652
تگهای خبر: بازی , بیت كوین , تولید , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات