کشف یک تخم دولایه دایناسور در هند!

کشف یک تخم دولایه دایناسور در هند! به گزارش دیجیتالر تخم هایی متعلق به دایناسورها اخیرا در هند کشف شده است که دارای خصوصیت های عجیبی است که محققان می گویند این کشف یک یافته نادر و مهم می باشد که سؤالات جدیدی را برای فرگشت مطرح می کند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، در ماه دسامبر گذشته، یک جنین دایناسور ۶۶ میلیون ساله درون یک تخم فسیل شده در چین پیدا شد و هفته گذشته هم تیمی از محققان مصری-آمریکایی اعلام نمودند که نوع جدیدی از دایناسورهای درنده را از یک مکان فسیلی معروف در صحرای آفریقا در مصر کشف کرده اند.
اکنون تعدادی از پژوهشگران دانشگاه "دهلی" هند، در منطقه "دار مادیا پرادش" برای نخستین بار در تاریخ فسیل شناسی، یک "تخم در تخم" غیرطبیعی دایناسور را کشف کرده اند که مانند یک تخم دو لایه است که به آن "تخمک در تخم" و "تخم چند پوسته" هم گفته می شود.
به گفته محققان، این کشف یک یافته نادر و مهم می باشد، چونکه تابحال هیچ تخم چند پوسته ای از دایناسورها و خزندگان مانند مارمولک ها و کروکودیل ها دیده نشده است.
این یافته جدید که نشان داده است صدمه شناسی تخم چند پوسته منحصر به پرندگان نیست و دایناسورها هم می توانسته اند عملکرد تولید مثلی مشابهی داشته باشند، در مجله Scientific Reports انتشار یافته است.
این تخم ها که در پارک ملی فسیل دایناسور کشف شده است، متعلق بگونه ای از "تیتانوسورها" است که گروهی از دایناسورهای "خزنده پا" بوده است.
گتیتاناسور" دایناسوری با گردن و دُم دراز بوده که روی چهار پا حرکت می کرده و حدود ۹۰ میلیون سال قبل در دوران کرتاسه می​زیسته است. وزن این دایناسور علف خوار حدود ۱۵۰ تن و طول این جانور حدود ۴۰ الی ۴۵ متر بوده است.
سیستم تولید مثلی که یادآور پرندگان است
دانشمندان در حین حفاری، ۵۲ لانه تیتانوسور خزنده پا را در نزدیکی روستای "پادلیا" در نزدیکی شهر "باغ" پیدا کردند. در بین آنها، یک لانه دایناسوری متشکل از ۱۰ تخم، همچون یک تخم غیر طبیعی وجود داشت که دارای دو لایه پیوسته بود که با شکاف وسیعی که یادآور صدمه شناسی در تخم پرندگان است، از هم جدا شده بودند.
در گذشته گفته می شد که دایناسورها عملکردی تولید مثلی دارند که مشابه عملکرد لاک پشت ها و سایر خزندگان است که این در تضاد با دستگاه تناسلی کروکودیل ها و پرندگان با مناطق جداگانه ای از رسوب غشایی و پوسته یا "کان بافت" بود.
"کان بافت" یک بافت زیستی است که از کانی ساخته شده باشد. کان بافت ها به طور عمده سازنده بخش های ساختاری، استخوان بندی بیرونی یا پوشش محافظت کننده در جانوران هستند. نام دارترین کان بافت ها، استخوان، دندان، لاک در لاک پشت و حلزون، شاخ، اسفنج های دریایی و حتی سنگ کلیه هستند. کان بافت طی فرآیند کانی سازی زیستی ایجاد می شود که معمولا بافت های سختی دارد.
اگرچه کروکودیل ها مانند لاک پشت ها و سایر خزندگان دارای مناطق جداگانه ای از پوسته و کان بافت هستند، اما آنها هم مانند لاک پشت ها و سایر خزندگان، برخلاف تخمک گذاری متوالی پرندگان که هر بار یک تخم می گذارند، همه تخم ها را به صورت همزمان آزاد می کنند.
دکتر "هارشا دیمان" نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: یافتن این لانه دایناسوری این احتمال را بوجود می آورد که دایناسورهای خزنده پا مورفولوژی مجرای تخم گذاری مشابه با کروکودیل ها یا پرندگان داشته اند و امکان دارد با حالتی از خصوصیت تخم گذاری پرندگان سازگار شده باشند.
۱۰۸ لانه تیتانوسور شناسایی شد
به گفته دیرینه شناسان، رفتارهای پرنده مانند در فسیل دایناسورها به شکل لانه سازی و شواهدی از مراقبت والدینی مشاهده شده است.
"سازند لامتا کرتاسه بالایی" در هند مرکزی مدت هاست که به علت کشف فسیل های دایناسور(اعم از بقایای اسکلت و تخم) شناخته شده است.
در واقع منطقه "دار" در سال ۲۰۰۷ زمانی که نخستین شواهد از پرسه زدن گونه های تیتانوسور در این منطقه پیدا شد، خبرساز شد و کارهای حفاظتی از سال ۲۰۰۷ در این منطقه در دستور کار قرار گرفته است.
در این جدید ترین کاوش، ۱۰۸ لانه تیتانوسور همچون جای چنگال های دست نخورده، تخم های جدا شده و چندین تکه پوسته تخم شناسایی شد.



1401/03/28
23:24:04
5.0 / 5
449
تگهای خبر: تولید , دستگاه , ساخت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات