شناسایی بزرگ ترین مریخ لرزه ای که تاکنون رخ داده است

شناسایی بزرگ ترین مریخ لرزه ای که تاکنون رخ داده است به گزارش دیجیتالر، فرودگر «اینسایت» ناسا، قوی ترین و طولانی ترین مریخ لرزه ای را که تابحال رخ داده، شناسایی کرده است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، فرودگر «اینسایت» (InSight) ناسا، مریخ لرزه ای را شناسایی کرده که قویتر از همه مریخ لرزه های پیشین بوده و به اندازه همه آنها انرژی آزاد کرده است. این مریخ لرزه رکوردشکن معروف به «S1222a» در چهارم مه ۲۰۲۲ رخ داد و بزرگی آن ۴.۷ ریشتر بود. باآنکه این مریخ لرزه به اندازه لرزه های معمولی که تابحال روی زمین رخ داده اند، بزرگ نیست اما برای مریخ بسیار قوی است. این مریخ لرزه در واقع پنج برابر قویتر از آخرین رکورد است که طی آن، مریخ لرزه ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در اوت ۲۰۲۱ شناسایی شد.
«جان کلینتون» (John Clinton)، از پژوهشگران پروژه ای که این رویداد را توصیف می کند، اظهار داشت: انرژی آزادشده توسط این مریخ لرزه معادل انرژی تمام مریخ لرزه های دیگری است که تابحال دیده ایم. باآنکه این رویداد بیشتر از ۲۰۰۰ کیلومتر فاصله داشت اما امواج ثبت شده در اینسایت آن قدر بزرگ بودند که لرزه سنج ما را حدودا اشباع کردند.
مریخ لرزه S1222a چند خصوصیت قابل توجه دیگر هم داشت. این مریخ لرزه قوی حداقل چهار ساعت دوام آورد که بیشتر از دو برابر طولانی ترین زمان مریخ لرزه پیشین بود و اولین بار بود که امواج لرزه ای به سراسر سطح مریخ فرستاده شدند. در حالیکه اغلب مریخ لرزه ها امواج سطحی با فرکانس بالا یا فرکانس پایین را ارسال می کنند، این نخستین باری بود که هر دو فرکانس به صورت هم زمان شناسایی شدند.
امواج دیگر به عمق بیشتری در زیر سطح سفر می کنند و تحلیل و بررسی سرعت این حرکت می تواند ترکیب سیاره را آشکار کند. زمانی که دانشمندان به بررسی امواج عمیق تر از S1222a پرداختند، دریافتند که به نظر می آید پوسته مریخ لایه هایی از مواد مختلف را در بر دارد.
«کارولین بگین» (Caroline Beghein)، پژوهشگر یک پروژه دیگر اظهار داشت: اطلاعات سرعت موج، به تغییر شکل داخل پوسته مربوط هستند. سنگ های آتشفشانی و لایه های رسوبی که مدت ها پیش ته نشین شده اند، در اثر یک ضربه بسیار بزرگ مانند ضربه ناشی از برخورد یک شهاب سنگ، به احتمال زیاد امواج لرزه ای را پدید می آورند که ما آنها را مشاهده کردیم.
این پژوهش، در مجله «Geophysical Research Letters» به چاپ رسید.



1401/09/25
11:53:02
5.0 / 5
589
تگهای خبر: سایت
این مطلب دیجیتالر را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت بینندگان دیجیتالر در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
کامنت:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
دیجیتالر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات
دنیای دیجیتال در دستان شماست. دیجیتالر، همراه شما در دنیای فناوری اطلاعات