تبدیل تلفن همراه به میکروسکوپ فلورسنت با ۵۰ دلار

تبدیل تلفن همراه به میکروسکوپ فلورسنت با ۵۰ دلار به گزارش دیجیتالر، پژوهشگران «دانشگاه ایالتی وینونا» در پروژه جدیدی نشان داده اند که با یک روش جدید و تغییر دادن چند مولفه ساده میتوان تلفن همراه را با هزینه کمی به یک میکروسکوپ فلورسنت تبدیل کرد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از لب پالس، چند مولفه ساده می توانند یک تلفن همراه هوشمند یا تبلت را به یک میکروسکوپ فلورسنت با کمتر از ۵۰ دلار تبدیل کنند. این دستگاه که «گلوسکوپ»(Glowscope) نامیده می شود، می تواند برای تصویربرداری ارزان از سلول ها، بافت ها و ارگانیسم ها مورد استفاده قرار بگیرد. این یک موهبت برای مدارس محروم، گروههای آموزش علوم و لابراتوار های پژوهشی بشمار می رود.
بخش قابل توجهی از دانش زیست شناسی سلولی، از میکروسکوپ های فلورسنت سنتی حاصل می شود. میکروسکوپ های فلورسنت برای مطالعه نمونه های برچسب گذاری شده با لکه های فلورسنت یا بیان پروتئین های فلورسنت، مانند نمونه هایی که با پروتئین فلورسنت سبز برچسب گذاری شده اند، استفاده می شوند. تصاویر رنگارنگ و درخشان این میکروسکوپ ها، کاربران بسیاری را از دانش آموزان گرفته تا پژوهشگران باتجربه درگیر خود می کنند. با این وجود، میکروسکوپ های فلورسنت حداقل چندین هزار دلار قیمت دارند. بنابراین، استفاده از آنها بطور معمول به مؤسسات دارای بودجه خوب محدود می شود و به کار بردن آنها از نظر مالی در خیلی از مدارس، دانشگاه ها و محیط های اطلاع رسانی علمی، غیرعملی است.
پژوهشگران «دانشگاه ایالتی وینونا»(Winona State University) تلاش کردند با توسعه مولفه هایی در ترکیب با تلفن همراه هوشمند یا تبلت، یک میکروسکوپ فلورسنت با هزینه کمتر از ۵۰ دلار ایجاد و این مشکل را برطرف کنند.
این گروه پژوهشی، گلوسکوپ را ساختند که از یک قاب پلکسی گلاس و تخته سه لایی، یک لنز دوربین، یک چراغ قوه LED و فیلترهای روشنایی تولید شده است. این قاب برای قرار دادن تلفن همراه هوشمند یا تبلت در بالای نمونه استفاده می شود و لنز روی دوربین تلفن همراه یا تبلت قرار می گیرد تا بزرگنمایی را فعال کند. نمونه بوسیله چراغ قوه LED روشن می شود و یک فیلتر روشنایی روی لنز قرار می گیرد تا طول موج های ناخواسته نور را فیلتر کند و امکان انعکاس نور فلورسنت ساطع شده توسط نمونه را فراهم سازد.


پژوهشگران در این پروژه، توانایی های گلوسکوپ را با تصویربرداری از جنین زنده گورخرماهی نشان دادند که پروتئین های فلورسنت را در نخاع، بافت قلب یا مغز آن به نمایش گذاشت. لنز، بزرگنمایی و تصویربرداری پنج برابری از بافت های فلورسنت سبز و قرمز را با وضوح حداکثر ۱۰ میکرومتر ارائه می دهد که برای مشاهده سلول های رنگدانه کافی است. گلوسکوپ برای اندازه گیری ضربان قلب جنین و بعد از افزایش وضوح فیلم های ضبط شده با بهره گیری از نرم افزار رایگان، برای ثبت حرکات بطن های قلب مورد استفاده قرار گرفت.
گلوسکوپ را احتمالاً می توان برای مطالعه آناتومی، رفتار، فیزیولوژی، رشد و وراثت ژنتیکی در موجودات کوچکی که پروتئین های فلورسنت را بیان می کنند، استفاده نمود. چندین گلوسکوپ و تلفن هوشمند را می توان بطور هم زمان برای به دست آوردن داده های ویدئویی در کلاس های درسی بهره برد که به میکروسکوپ های فلورسنت گوناگون دسترسی ندارند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که آموزش علوم، از روش های سنتی مبتنی بر سخنرانی دور شده است. در عوض، تحقیقات نشان می دهند یادگیری فعال تر و مبتنی بر پژوهش که بجای جذب اطلاعات ارائه شده در قالب سخنرانی، با درک مفاهیم هم راه است، دانشجویان را بهتر درگیر می کند و یادگیری را بهبود می بخشد.
این پژوهش، در مجله «Scientific Reports» به چاپ رسید.




منبع:

1401/12/21
10:14:29
5.0 / 5
433
تگهای خبر: آموزش , تجربه , تلفن همراه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات