ستاری:
توسعه حوزه دانش بنیان در جهت پشتیبانی از كالای ایرانی است
دیجیتالر: تهران – معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: تولید و توسعه شركت های دانش بنیان و استارتاپ ها فی نفسه اقدام مناسب در جهت پشتیبانی از تولید و كالای ایرانی است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دكتر سورنا ستاری امروز سه شنبه در حاشیه بازدید از یك شركت دانش بنیان تولید كننده محصولات حوزه فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران در مورد برنامه معاونت علمی در سال 1397 كه از جانب رهبر معظم انقلاب تحت عنوان'حمایت از كالای ایرانی' نام گذاری شده است، مشكل ساختاری ایران را اقتصاد نفتی دانست و اظهار داشت: طبیعت و پایه این اقتصاد زیرزمینی، واردات است.
وی با بیان این كه ما هم اكنون در حوزه صادرات با مشكلات جدی مواجه هستیم، اظهار داشت: این مشكل در مورد ترویج محصولات دانش بنیان در داخل به علت اینكه این حوزه نیازمند استانداردهای خاص است شدیدتر است.
ستاری با تاكید براین كه به صورت معمول پروتكل های تست و استاندارد محصولات ساخت داخل وجود ندارد اضافه كرد: مهمتر اینكه ساختار سازمان هایی هم كه باید اینها را تایید كنند، وارداتی است و این سازمان ها در واقع با محصول وارداتی كاملا راحت هستند و تست ها و استانداردهای ساخت داخل را نمی خواهند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: از جانب دیگر، سازمان هایی كه باید محصولات دانش بنیان داخلی به تایید آنان برسد، دانش و آزمایشگاه های لازم را ندارند.
وی در ادامه تصریح كرد: این مشكلی جدی است كه باید امسال به صورت جدی پیگیری نماییم. البته اتفاقات خوبی در سال های اخیر افتاده است و ما توانسته ایم با همكاری اداره استاندارد مرتبط با آیین نامه هایی كه لزوما احتیاج به استاندارد الزامی نداشته اند مجوزهای خوبی را در حوزه استانداردهای تطبیقی دریافت نماییم.
ستاری اضافه كرد: اما به هرحال مشكلات ساختاری بسیار زیاد و لازم است امسال یك حركت جدی در مورد رفع مشكل ساختاری انجام دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تولید و توسعه شركت های دانش بنیان و استارت آپ ها را فی نفسه اقدام مناسب در جهت پشتیبانی از تولید و كالای ایرانی دانست و اظهار داشت: همه ما باید تلاش نماییم این حوزه را توسعه و این شركت ها را حمایت نماییم و همه سازمان ها امسال بایستی كمك كنند كه كركره هیچ كسب و كاری پایین كشیده نشود و سال خوبی را برای استارت آپ ها داشته باشیم.
وی با بیان این كه، البته سال 1396 سال بسیار خوبی برای استارت آپ ها و شركت های دانش بنیان بود و ركوردهایی هم زده شد، اظهار داشت: حدود 3 هزار و 400 شركتی كه دانش بنیان هستند به خوبی در حال فعالیت هستند و مرتفع شدن مشكلات و مسائل قدیمی به صورت حتم نیازمند زمان است.
ستاری در مورد توانایی مجموعه شركت های دانش بنیان حصین كه در حوزه خدمات كار می كنند و این كه چقدر توانسته اند نیازهای كشور را مرتفع كنند اظهار داشت: این شركت مجموعه ای است كه در حوزه تكنولوژی و سخت افزاری بسیار مناسب كار كرده است و حدود سه چهارم كارت های بانكی را تولید می كند.
وی با اشاره به تلاش شركت های دانش بنیان خدماتی برای توسعه و در دسترس قرار دادن خدمات و شكسته شدن قیمت ها و از بین رفتن دلالی اظهار داشت: مادامی كه این شركت ها توسعه پیدا نكنند استارت آپ های تكنولوژی نمی توانند محصول خویش را بفروشند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همینطور با اشاره به این كه بزرگترین شركت های توسعه یافته دنیا مربوط به حوزه خدمات می باشند اظهار داشت: این شركت های خدماتی تا زمانی كه نتوانند برای شركت های تكنولوژی بازارسازی كنند آنها هم نمی توانند توسعه ساختاری داشته باشند.
وی ضمن اظهار رضایت از توسعه سریع استارت آپ های خدماتی دانش بنیان اظهار داشت: خیلی از اینها هفته ای 10 درصد رشد دارند و استقبال مردم هم از این كسب وكارهای نو خیلی خوب بوده است.
گروه حصین قشم كه امروز میزبان معاون رئیس جمهوری بود، از هلدینگ های مطرح دانش بنیان و فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است كه در سال 1383 به همت سه دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف عضو باشگاه دانش پژوهان جوان كه دارای دغدغه كارآفرینی و كارگروهی بوده اند، افتتاح شد.
راه اندازی فرابرنت، تولید دستگاه HSM، سوئیچ های بانكی و پلتفرمUbi –Process به منظور توسعه دولت الكترونیك در كنار اشتغالزایی برای 400 نفر فارغ التحصیل نخبه دانشگاهی از اصلی ترین موفقیت های این هلدینگ به حساب می آید.
علمی ** 1836 **1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب