تزریق انسولین با خوردن یك كپسول!
به گزارش دیجیتالر افراد مبتلا به دیابت امكان دارد بزودی به واسطه اختراع یك كپسول كه حاوی ریزسوزن است از شر تزریق های هر روزه خلاص شوند.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اوایل سال جاری یك كپسول به اندازه زغال اخته به دنیا ارائه شد كه توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) ساخته شده بود و به بیماران دیابتی اجازه می داد انسولین خویش را به صورت خوراكی و نه از راه تزریق دریافت نمایند. این كپسول حاوی ریزسوزن هایی بود تا انسولین را بعد از هضم شدن كپسول در معده به بدن برساند.
حالا همان تیم یك قدم فراتر رفته است و كپسول جدیدی را بوجود آورده كه در مسافرت گذر از معده زنده می ماند و محموله خویش را به روده كوچك تحویل می دهد.
دلیل اینكه انسولین و سایر داروهای مبتنی بر پروتئین را هم اكنون نمی توان به صورت خوراكی مصرف كرد این است كه آنها پیش از اینكه بتوانند كار خویش را انجام دهند، در دستگاه گوارش تجزیه می شوند. دانشمندان در كوشش برای تغییر این مساله و كاهش احتیاج به تزریقات مكرر سالهاست كه مشغول اختراع گزینه های خوراكی مانند همین كپسول هستند.
این تیم همینطور تابحال برخی از فناوری های مشابه همچون یك كپسول كه در سال 2014 به منظور دستیابی به روده كوچك طراحی شده بود و یك كپسول دیگر در سال 2016 كه در معده به شكل ستاره باز می شد و داروها را آزاد می كرد، در كارنامه دارد. حالا این فناوری ها را برای توسعه این كپسول جدید با هم تركیب كرده است.
این كپسول در درجه اول برای زنده ماندن در محیط سخت و اسیدی معده و رسیدن به روده كوچك طراحی شده است، چون كه روده كوچك برخلاف معده هیچ گیرنده دردی ندارد.
هنگامی كه كپسول به روده كوچك رسید، pH بالاتر در آنجا سبب می شود كه كپسول باز شود و سه بازو كه در داخل آن جمع شده اند، باز شوند. این بازوها هستند كه محموله دارو را از راه ریزسوزن هایی به طول یك میلی متر به بدن تزریق می كنند.
نیروی باز شدن این بازوها برای فشار مورد نیاز برای تزریق و سوراخ كردن بافت روده كوچك كافی است. این تیم آزمایشاتی را بر روی بافت حیوانات انجام داده است تا اطمینان حاصل كند كه سوزن ها عمیق تر از حد لازم نفوذ نكنند و باعث صدمه نشوند.
ریزسوزن ها بعد از اتصال به بافت روده كوچك آغاز به حل شدن می كنند و داروی خویش را برای جذب به جریان خون آزاد می كنند. بعد از انجام این كار، بازوها از هم جدا می شوند تا احتمال انسداد در روده را كاهش دهند.
"استر كافارل سالوادور" یكی از نویسندگان اصلی این تحقیق می گوید: ما این بازوها را بگونه ای طراحی كردیم كه قدرت كافی را برای تحویل انسولین به دیواره روده كوچك داشته باشند. آنها طی چند ساعت حل می شوند تا مانع انسداد دستگاه گوارش شوند.
محققان كپسول هایی به طول 30 میلی متر را روی خوك ها آزمایش كرده اند و می گویند كه آنها به صورت موثری انسولین را تحویل داده اند و در نتیجه سطح فوری سطح گلوكز خون خوك ها كاهش یافته است. خوك ها همینطور انسداد روده را تجربه نكردند و بعد از تزریق انسولین به دیواره روده، بازوها به راحتی دفع شدند.
سالوادور اضافه كرد: ما از ساخت این كپسول خوشحالیم و امیدواریم كه در آینده شاهد این باشیم كه به افراد دیابتی و دیگران كمك نماید.
وی اظهار داشت: از این كپسول می توان برای تزریق و تحویل داروهای پروتئینی دیگر مانند هورمون ها، آنتی بادی ها، آنزیم ها یا داروهای مبتنی بر RNA كه احتیاج به تزریق دارند، بهره برد.
این مطالعه در مجله Nature Medicine انتشار یافته است.
منبع: دیجیتالر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب