هشدار!

در خریدهای اینترنتی كلاه سرتان نرود

در خریدهای اینترنتی كلاه سرتان نرود دیجیتالر: با رشد و گسترش هرچه بیشتر استفاده اقتصادی از فضای مجازی در سال های اخیر، میزان پرداخت های آنلاین هم افزایش داشته است؛ كاری كه البته برای هرچه ایمن تر شدن نیازمند رعایت اصولی است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، برخط شدن خیلی از مبادلات اقتصادی در فضای مجازی سبب شده تا میزان سوءاستفاده و كلاهبرداری ها در این فضا بیشتر شود. بخشی از این سوءاستفاده احیانا به خاطر كمتر شناخته شدن این فضا و یا حداقل مبادله اقتصادی در این فضاست. نكاتی كه در ادامه می آید به شما كمك می نماید تا بتوانید مبادله های مجازی خویش را امن تر كنید.
شخصی كه با او معامله می كنید را بشناسید
قبل از این كه خریدی انجام دهید، آدرس و شماره تلفن واقعی فروشنده اینترنتی را بررسی و نسبت به صحت آن اطمینان پیدا كنید. به این منظور كه اگر بعداً برای شما سوالی پیش بیاید و یا به مشكلی برخورد كنید، این آدرس و شماره تلفن در دست شماست و می توانید به آنها رجوع كنید.
كالائی كه می خرید را بشناسید
یك نسخه نهایی از شرایط و خصوصیت های محصول را كه فروشنده تهیه كرده است، را به دقت مطالعه كنید حتی اگر این كار برای شما خسته كننده و ملال آور باشد. همینطور شرایط و خصوصیت ها را به دقت بررسی كنید كه اگر شما از محصول راضی نیستید، آیا می توانید آن را برگردانده و پول خویش را دریافت كنید؟ هر نوع اطلاعات ثبت شده كه مربوط به این معامله است و شامل تمامی نامه های الكترونیك ارسالی به فروشنده و دریافتی از فروشنده است، را ذخیره كرده و از آنها پرینت بگیرید.
همینطور كارت های هدیه را از مراكزی كه می شناسید و به آنها اعتماد دارید، تهیه كنید. از خرید كارت از سایت هایی كه مانند یك حراجی كار می كنند، خودداری كنید. زیرا این كارت ها می توانند تقلبی باشند.
در حفاظت از اطلاعات شخصی خود حساس باشید
اطلاعات كارت اعتباری خود یا سایر اطلاعات مالی خویش را در ازای خرید و دریافت جدیدترین اسباب بازی، كارت هدیه رایگان، یك شغل فصلی و یا اجاره (یك محل) برای تعطیلات در اختیار شخصی كه نمی شناسید، قرار ندهید.
سعی كنید اطلاعات مالی خویش را با استفاده از نامه الكترونیك ارسال نكنید. نامه الكترونیك روشی مطمئن برای انتقال شماره كارت اعتباری، شماره حساب بانكی و یا شماره تامین اجتماعی نیست.
برروی لینك موجود در نامه الكترونیكی هم كلیك نكنید. شركت هایی كه فعالیت آنها مشروع و قانونی است قاعدتا اطلاعات مالی شما را با استفاده از نامه الكترونیكی یا پیام های پاپ آپ درخواست نمی كنند.
سیاست حفظ اسرار را به دقت مطالعه و بررسی كنید
سیاست حفظ اسرار ممكن است طولانی باشد و خواندن آن زمان بر باشد، اما می تواند اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار بدهد. برای مثال وب سایت چه نوع اطلاعات شخصی را جمع آوری می كند، صاحبان و اپراتورهای سایت چگونه قصد دارند از این اطلاعات استفاده كنند. اگر نمی توانید سیاست حفظ اسرار سایت را پیدا كنید و یا آن را درك نمی كنید و مفاد آن را متوجه نمی شوید، به فكر انجام معاملات تجاری خود در جای دیگری باشید و بگذارید كه سایت (صاحبان سایت) بداند شما چه فكر و نظری دارید.
حواشی خرید
با دانستن نام سازنده یك كالا و شماره مدل، شما می توانید خصوصیت های این كالا را به صورت جز به جز با سایر كالاهای مشابه مقایسه كنید. برخی از خرده فروشان كالا را به قیمتی كه سایر رقبا عرضه می كنند، وارد بازار می كنند و یا حتی قیمت آن را پایین تر هم می آورند. خیلی از تاجر ها، نه همه آنها، امسال هزینه ای بابت خرید كالا پرداخت نمی كنند.
بنابراین هزینه ارسال كالا را هم در مجموع هزینه ها در نظر بگیرید. اگر شما در اینترنت سفارش خرید می دهید و محل فروشگاه را انتخاب می كنید، هزینه پاركینگ و حمل و نقل عمومی را هم در نظر بگیرید.
مواظب خرید با استفاده از شبكه WiFi عمومی (شبكه ای كه رمز ندارد) باشید
بر اساس اطلاعات سایت پایگاه آگاه سازی و اطلاع رسانی جرایم اقتصادی در فضای مجازی، فكر نكنید كه نقاط دسترسی WiFi عمومی امن هستند. تا زمانی كه مطمئن نشوید كه یك نقطه دسترسی ابزارهای امنیتی موثر و كافی دارد، ممكن است نخواهید اطلاعات حساس خود مانند شماره كارت اعتباری تان را با استفاده از آن شبكه ارسال كنید.
مبالغ را با استفاده از كارت اعتباری یا كارت هزینه پرداخت كنید
این ابزارها از بهترین و اثرگذارترین روش ها برای محافظت و پشتیبانی از استفاده كننده است. ارسال پول با استفاده از سیستم مخابراتی می تواند ریسك داشته باشد. همانند ارسال وجه نقد، اگر یك بار ارسال شود، دیگر ارسال شده است؛ شما نمی توانید آن را برگردانید.
خرید در اینترنت و استفاده از ابزارهای شبه نقد مانند چك شخصی و... می تواند ریسك داشته باشد. تنها زمانی از این ابزارها استفاده كنید كه شخصی كه با او معامله می كنید، را می شناسید.
محصولات مجانی می توانند هزینه زا باشند
محافظ صفحه، كارت های الكترونیك و سایر دانلودها در فضای اینترنت می توانند حامل ویروس های خطرناك باشند. نرم افزارهای ضدویروس و ضدجاسوسی خویش را همراه با نرم افزار دیواره آتش همواره به روز و فعال نگه دارید.
حساب های مالی خویش را به دقت بررسی كنید
به صورت روزانه و مستمر حساب های خویش را بررسی كنید تا مطمئن شوید تمامی برداشت های پول از حساب مطابق نظر خودتان صورت گرفته است.



1396/10/29
18:42:02
5.0 / 5
5584
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات